Fasada obnovljene zgrade pozorišta u Subotici načeta vlagom

Šest godina nakon svečanog otkrivanja rekonstruisanog dela zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, danas su vidljiva brojna oštećenja na ovom objektu, objavio je portal Magločistač.
Nakupljena voda u olucima se sliva i oštećuje fasadu, na pojedinim delovima spoljašnji zidovi su naprsli, a fasada otpala, piše taj portal iz Subotice.
 
Projekat izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici je investicija vredna 18,5 miliona evra, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić prilikom obilaska radova prošle godine, čiji je završetak najavljen za ovu godinu.
 
Zgrada Narodnog pozorišta iz 1854, rađena prema projektu arhitekte Janoša Škultetija, srušena je 2007. godine uprkos velikom protivljenju gradjana Subotice i stručne javnosti.
  • borislion

    26.02.2021 12:09
    obnova
    Ovo što piše Dijasporac apsolutno nije tačno.
    Koliko se sećam posao je dobio Panon-grad pokojnog Franciškovića.
  • mile

    26.02.2021 06:30
    Sns majstori.
  • dijasporac

    25.02.2021 21:02
    Kad bi jos komentatori znali sta komentarisu gde bi nama svima bio kraj. Pazite sinovci, u tekstu je napisano da je pozoriste ruseno 2007-me, a 2007-me na vlasti u republici, pokrajini i gradus Subotica su bili DS i njihov koalicioni partner SVM. Pazi kad se i ja secam te afere, iz republickog zavoda za zastitu spomenika iz Beograda nisu bili saglasni sa tim ali su urbanisti morali da odobre taj projekat jer su Madjari pretili da ruse pokrajinsku vladu ( predsednik Bojan preposteni Paktic) pa je odobren taj projekat i stara zgrada je srusena.

    Od 2007-me traje obnova te zgrade, cak je postala i projekat od nacinalnog znacaja kad su su SNS-ovci dosli na vlast u Vojvodini (to je bio jedan od uslova SVM naprednjacima za izlazak iz koalicije sa DS-om i prelazak kod SNS-a),

    Radove su izvodile firme pod pokroviteljstvom clanova partije najvece nacionalne manjine u Vojvodini, niko sa strane nije mogao ni da primitrise, sav novac je isao preko njih, sve nadzore, izmene projekta su opet odobravali oni itd.

    Znaci, sami izgurali posao, sami ga radili, sami ga upropastili...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".