CLS: Hitno zatvoriti deponiju u Kovinu koja danima gori, radi se o ekološkoj bombi

Centar za lokalnu samoupravu zatražio je od vlasti u Kovinu i republičkih nadležnih organa da pod hitno "uguše" požar na tamošnjoj deponiji, zatvore je hermetički i organizuju odlaganje otpada na deponiju u Pančevu.
"Sramota je da odgovorni za zdravlje ljudi i upravljanje otpadom ćute, a da o problemu meštana Kovina saznajemo preko društvenih mreža i zainteresovanih medija", navodi se u saopštenju.
 
Centar dalje navodi da je neophodno da MUP i lokalne vlasti organizuju dovoženje slojeva zemlje i prekrivanje deponije koja gori usled aktiviranja metana. Upozorava da je velika  verovatnoća da se u dimu nalaze i kancerogene i supstance opasne po zdravlje ljudi.   
 
"Ovaj požar, zatim brojne divlje deponije po Srbiji, kao i stalna ekološka bomba u Vinči, poslednji su alarm za uzbunu da se konačno krene sa ozbiljnim procesima separacije otpada, reciklaže i otvaranja novih sanitarnih deponija po evropskim standardima", navodi CLS. 
 
Podsetimo da požar na deponiji, koja je trebalo da bude zatvorena još 2012. godine, bukti danima, zbog čega se meštani Kovina guše u dimu i smradu. O tome više OVDE.
  • w/e

    11.03.2021 21:08
    euro 3
    Ceka se ministar za zastitu zivotne sredine. Da li sagorevanje otpada zadovoljava euro 3 standarde?
  • Novosađanka

    11.03.2021 16:53
    Kovin=Novi Sad
    Još hitnije i ovu što će biti regionalna!!! Ponos grada, kada dolazite i kada odlazite SMRAD VAS DOČEKUJE I ISPRAĆA iz Novog Sada!!!
    Sinoć je toliko smrdela, celo naselje KLISA se guši i truje.Kada je zapale do Limana se oseti!!
    DOKLE OVO DA TRPIMO???
  • mina

    11.03.2021 14:33
    Treba prosetati Kovinom,deponija je kap koja je prelila casu najtuznijeg,nikad goreg Kovina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.