VIDEO Građanski preokret: Linglong svoju fabriku gradi na znatno većoj površini nego što ima dozvolu

Linglong svoju buduću fabriku automobilskih guma u Zrenjaninu gradi na 97 hektara zemljišta, odnosno na znatno većoj površini nego što obuhvata do sada izdata građevinska dozvola, tvrdi Građanski preokret.
Ova organizacija kaže da se to definitivno može videti i iz aviona, u kao dokaz je priložila snimak gradilišta budućeg pogona napravljen dronom.
 
"Linglongova buduća fabrika automobilskih guma je jedinstveno fabričko postrojenje, ali je zarad izvrdavanja propisa, a uz blagonaklonst srpskih vlasti, investitor izgradnju fiktivno podelio u tri faze: 1. ograda i pomoćni objekti, 2. deo proizvodnih pogona i 3. valjara, kao ključni deo fabrike. Za dozvole izgradnje tih navodnih faza se obraćao naizmenično pokrajinskim i gradskim vlastima, izbegavajući da prethodno uradi jedinstvenu studiju o proceni uticaja na životnu sredinu čitavog postrojenja. I dok se 'kroz papire' investicija cepka (salami slicing), na terenu izgradnja teče u celini, što potkreplju snimci iz vazduha", navodi Građanski preokret.
 
 
Kako je 021.rs pisao u februaru, neposredno pored gradilišta fabrike guma "Linglong" nikao je "privremeni gradilišni kamp" u kojem su navodno smešteni radnici iz Kine koji rade na izgradnji ove fabrike. Međutim, na tom prostoru su se već nalazili radnici iz Kine koji rade na izgradnji susedne fabrike "Linglong". Iako isti investitor ima udela u poslovima na svim parcelama, propisi nalažu da se radnici u privremene objekte smeštaju samo na istoj parceli na kojoj se gradi, odnosno ne bi smeli da se smeštaju na susedne parcele. Građanski preokret je i u ovom slučaju upozorio da se radi o kršenju zakona. Više OVDE.
  • vojvodjanka

    15.03.2021 22:59
    @N.Sad
    ,,Za malo ćara izdali bi oca, majku, brata, sestru, narod, zemlju, sve".

    Jeste izdali ste sve !!!!!!!

    Sad motamo kablove,pravimo drvene češljeve,pratimo decu u svet,dišemo i pijemo otrov,klečimo pred stranim gazdama.I nestajemo.

    Kad bi dijaspora imala uslove kao Kinezi i Arapi,kada bi dobili što i Nemci i Korejanci,kad se lopine ne bi ugrađivale,neka bi se deca i vratila.Oni ne bi gradili fabrike kojim nas truju,ne bi u pelenama motali kablove,klečali pred gazdom.Ali izostalo bi slatko,ropsko poniženje.
  • N.Sad

    15.03.2021 20:08
    Svaka fabrika, svako novo radno mesto, svaka vakcina je poraz i težak udarac za žute botove i njihove poslodavce. Došli su do statističke greške ali bore se nadljudskim naporima za svaki dolar jer njihova merna jedinica za moral je dolar. Kako kaže Petar Božović ,,Za malo ćara izdali bi oca, majku, brata, sestru, narod, zemlju, sve".
  • блаф

    15.03.2021 17:29
    немоћ
    Тих фабрика је било доста по Србији: Крушевац, Ниш, Пирот, .... зар није могла која постојећа да се искористи? Зашто фабрике, магацини, маркети, ... баш свуда на пољопривредном земљишту?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina