VIDEO: Požar u Pančevu, izgorelo skladište veštačkog đubriva u vlasništvu novosadskog biznismena

U objektu stare staklare u Pančevu, gde se sada nalazi skladište veštačkog đubriva, večeras je izbio požar.
Požar u skladištu veštačkog đubriva kompanije "Promist" izbio je oko 17:30h.
 
U požaru nema povređenih, a vatra je zahvatila 800 metara kvadratnih u prizemnom objektu.
 
"Promist" je firma Nebojše Petrića iz Novog Sada. Direktor "Promista" Goran Kojić rekao je za RTS da u objektu nije bilo opasnih materija.
 
 
Vatru je gasilo 12 vatrogasaca pančevačke jedinice sa četiri vozila, uz pomoć četiri vatrogasca iz Beograda, sa dve cisterne. 
 
Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je ekipa Zavoda za javno zdravlje za kontrolu kvaliteta vazduha izašla na teren i utvrdiće da li je bilo opasnosti po životnu sredinu.
 
Vujović: U staklari nisu nađene opasne materije
 
U objektu stare staklare nije bilo opasnih supstanci i veštačkog đubriva na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota, izjavila je večeras ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.
 
"Inspektori zaštite životne sredine su prilikom nedavne kontrole u staklari utvrdili da tu ne postoji đubrivo na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota i zato građani nemaju razloga za brigu. Nastavićemo da kontrolišemo tu lokaciju i da li ima ove opasne materije u veštačkom đubrivu", rekla je ministarka.
 
Ona je dodala da su inspektori predočili da se danas zapalio pomoćni magacin, koji se nalazi na znatnoj udaljenosti od drugih magacina u kojima su uskladištene ostale vrste sredstava za ishranu bilja.
 
Drumski saobraćaj nije prekidan, dok je železnica obustavila prevoz opasnih materija prugom koja prolazi pored tog skladišta.
 
  • Ivan

    16.03.2021 06:28
    .
    @zerstorer

    Zato sto ne vuce on konce,on je podanik nekog ko je pravi vlasnik.ne bi nikad pretpostavio ko je u pitanju
  • Vojvosadjan

    15.03.2021 23:26
    @Zerstorer
    Nema šta da vidiš, da ga sretneš na ulici pomislio bi da lik radi za 50 hiljada dinara mesečno, maksimalno neupadljiv što oblačenjem što automobilom koji vozi.
  • Fruška gora

    15.03.2021 22:51
    Trovaci
    Ovi Petrici ce nam stvarno svima doci glave. Betoniranjem Novog Sada, pustosenjem Fruske gore, a sad i ovim požarima u Pancevu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina