Kontroverzni vojvođanski biznismen i zaštićeni svedok Mile Jerković preminuo u SAD

Zaštićeni svedok u sudskom procesu protiv grupe Darka Šarića za pranje para, kontroverzni biznismen Mile Jerković iz Karađorđeva kod Bačke Topole, preminuo je u SAD, gde se nalazio na lečenju, saznaje "Dnevnik" iz pouzdanih izvora.
Kako navodi Dnevnik, Jerković je pre više godina otišao na Floridu, na lečenje, a u Srbiju nije mogao da dođe jer zbog zdravstvenih problema, kako je ranije objašnjavano, nije mogao da leti avionom.
 
Osim u slučaju Šarić, Mile Jerković je bio i ključni svedok tužilaštva u procesu nekadašnjem šefu kabineta Ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i ostalim optuženima za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića.
 
Mile Jerković je važio za kontroverznog vojvođanskog biznismena. Zvali su ga "kralj drumova i oranica". U drugoj polovini devedesetih uhvaćen je u švercu cigareta na graničnom prelazu Batrovci. Prvostepenom presudom bio je osuđen na sedam godina zatvora. Ipak, u julu 2009. pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.
 
Novcem koji je ostvario švercom cigareta kupovao je niz preduzeća po Vojvodini. Kada su te firme zapale u finansijske probleme, prodao ih je Šarićevim saradnicima.
  • Vlada

    20.04.2021 11:38
    @Anonimna F

    Te fore tipa "o pokojniku sve najbolje" su izmišljene isključivo da bi se održao privid da su ovakvi bili ugledni članovi društva.
  • Bombon

    17.04.2021 13:25
    Ono kad sitan lopov ima sreće pa postane "biznismen". Al džaba u duši sitan lopov bio i ostao. Nemojte mi se tu snebivati na komentare, čovek čiji je život obeležila otimačina tuđe imovine ne zaslužuje nikakav lament nad sudbinom.
  • Anonimna F

    16.04.2021 19:36
    Bože, čitam komentare i onaj ko je bez greha neka prvi baci kamen.
    Svi neki svetci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.