Zrenjanin: Peticija "Vratite bebama vrtić Neven"

Roditelji dece iz zrenjaninskog vrtića "Neven" su, nakon deset meseci pokušaja da nadležnima ukažu na problem zatvaranja jaslene grupe u tom vrtiću, pokrenuli peticiju "Vratite bebama Neven", kojom od nadležnih na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou traže da se to obdanište adaptira i vrati u punu funkciju.
Zrenjanin: Peticija "Vratite bebama vrtić Neven"
Foto: Pixabay
"Zahtevamo da se vrtić u potpunosti adaptira i vrati u punu funkciju kako za ove, tako i za buduće generacije dece. Ako u toj zgradi ne bude vrtić, da se javnost obavesti koja će biti druga namena objekta", navodi se u tekstu peticije.
 
Dodali su da im je nakon završetka prošle školske godine na Vajber grupi samo poslato kratko objašnjenje da će se deca jaslenog uzrasta koja su bila u potkrovlju preseliti u novootvoreni vrtić u drugom delu grada, a da su starije grupe dece ostale u prizemlju zgrade.
 
Kako su naveli, nakon insistiranja roditelja da se situacija razjasni sa nadležnima u Predškolskoj upravi, direktor se nije pojavio na sastanku koji je sam zakazao, već je roditeljima rečeno da je deo zgrade zatvoren iz "bezbednosnih razloga".
 
"Zvaničnim dopisom iz Gradske uprave grada Zrenjanina u oktobru prošle godine navodi se da nijedna inspekcija nije naložila zatvaranje potkrovlja vrtića i da 'Gradska uprava grada Zrenjanina nije vodila postupak na osnovu koga je zatvoreno potkrovlje vrtića Neven'", navodi se u peticiji.
 
Roditelji su dodali da zbog takvih postupaka nadležnih četvrtina grada Zrenjanina u kojem je dominantno kolektivno stanovanje, u ovom trenutku ima samo jedan vrtić sa jaslenom grupom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina