Izgradnja autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad možda već krajem ove godine

Zbog značaja investicije, ali i zbog, kako je naznačeno, dobre pripreme projekta, iz Ministarstva građevinarstva najavljena je mogućnost da izgradnja autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad počne do kraja ove godine, iako je ranije bilo najavljeno da će početi tokom 2022.
Izgradnja autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad možda već krajem ove godine
Foto: 021.rs (Ilustracija)
To su poručili iz zrenjaninske gradske uprave prilikom predstavljanja lokalnog Prostornog plana izgradnje autoputa, koji se može pronaći OVDE.
 
Na putu dužine 113 kilometara biće izgrađeno 12 petlji, tri mosta, kao i jedan nadvožnjak preko železničke pruge, dok je procenjena vrednost svih radova oko 600 miliona evra.
 
Projekat obuhvata preko četiri hiljade hektara i zahvata 11 katastarskih opština na teritoriji Zrenjanina.
 
 
Planirana trasa autoputa u užoj gradskoj zoni Zrenjanina (Foto: Grad Zrenjanin)
 
Gradnju je 23. marta najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tada rekao da će gradnja autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad početi 2022. i tom prilikom je pozvao kinesku kompaniju "Čajna Šandong" da se pripremi za radove, jer će, kako je kazao, projektna dokumentacija biti brzo pripremljena. Prema njegovim rečima, tim autoputem bi se povezala cela Bačka i Banat.
  • uddu

    08.05.2021 06:31
    4500 hektara naše plodne banatske zemlje će biti uništeno da bi trovači iz Dingdong-linglonga prenosili svoje smrdljive gume do kine ili do onih što su nas bombardovali !Ovi što su to dopustili,da ih bije večno prokletstvo !
  • Kostunica

    28.04.2021 22:37
    Novi pljackaski poduhvat. Jedino ima smisla prosiriti put od NS do Kaca, tu jos ima povecane gustine saobracaja, posle Kaca - mrtvo more. Jos jedan u nizu "projekata" ciji je glavni cilj ugradnja napredne bratije i brata Sija. Pametnije je osposobiti pruge prema Kacu i Zablju za daleko manji novac i obezbediti ljudima prigradskih naselja brzi pristup Novom Sadu nego zaduzivati gradjane necim sto je nepotrebno i neisplativo.
  • /

    28.04.2021 21:39
    /
    taj je vec pravljen pa je toliko pokraden da su ostavili pare samo za prosirenje ns-zr.
    zaboravili ste brzo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.