FOTO: Veliki broj vanrednih kontrola ribarskih područja u Vojvodini, evo šta se proverava kod ribolovaca

Ribočuvarska služba JP "Vojvodinašume" sprovodi od 15. aprila do kraja maja, u vreme zabrane korišćenja stajaćih mrežarskih i samolovnih alata, veliki broj vanrednih kontrola svih ribarskih područja na kojima je upravljač.
Fokus vanrednih akcija su delovi Ribarskih područja "Bačka", "Banat" i "Srem", kao i vrlo rigorozne kontrole privrednih i rekreativnih ribolovaca na RP "Gornje Podunavlje" i RP "Koviljsko-petrovaradinski rit", dok će van perioda zabrane vanredno biti kontrolisana i ostala ribarska područja.
 
 
Kod rekreativnih ribolovca kontrolisaće se:
 
- broj štapova koji se koristi za pecanje (dozvoljena su najviše tri štapa), 
- ulov ribe ispod mere (za svaku vrstu plemenite ribe je propisana dužina), 
- maksimalni dozvoljeni dnevni ulov (najviše pet kilograma plemenite ribe), 
- evidencija ulova, a kod privrednih ribara strogo će se konrolisati vrste i broj alata, u cilju sprečavanja krivolova i zaštite ribljeg fonda u doba mresta najznačajnijih ribljih vrsta.
 
 
U vanrednim kontrolama ribarskih područja kojima upravljaju "Vojvodinašume", učestvovaće kompletna ribočuvarska služba, 23 ribočuvara sa 11 čamaca i gliserom, uz korišćenje savremene opreme za noćno osmatranje, termovizijske kamere i dron za osmatranje i navođenje ribočuvarskih patrola iz vazduha.
 
  • Prirodnjak

    07.05.2021 11:11
    Moral i mentalitet
    Ovi što kukaju što ih love za štapove a hoće se opravdati na to što ne love one gore jesu u pravu za ovo drugo ali ni njih netreba zapostavljati. Uglavnom, svi `pecaroši` štapaši iza sebe ostavljaju gomilu kesa, flaša, konzervi, pa su naša pecaroška područja najzagađenija. A niko ne vodi računa o veličini upecane ribe i da li je pzna ikre!? Svi nose kući! Pitam jednoga: Šta će ti to? Veli: Da nahranim mačku! (Mislim se: Crko dabogda i ti tvoja mačka kad si toliko nerazuman i alav!)/ Prestao sam da idem na pecanje baš zbog tih silnih otpadaka i zbog takvih pecaroša. Kod nas ništa nije zakonski dobro uređeno po ovom pitanju! NEMA NIKAKVE ODGOVORNOSTI!)
  • Zlatkov kapetan

    07.05.2021 08:44
    Moj komentar nije prikazan
    Strujarosi rade u dogovoru sa cuvarima dok pravi alasi posteno placaju porez dzabe snimak kako nose agregat.a pecatose maltretiraju cak zbog jednog stapa
  • Dragan

    07.05.2021 07:45
    Nije Jo's kasno
    Svaka cast pojedinim cuvarima ali u apatinu I okolini 70 posto cuvara radi zajedno sa ribokradicama to se tesko iskreno riba smrdi od glave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.