Građanski preokret: Obezbeđenje Linglonga pokušalo da spreči novinare da snimaju ispred fabrike

Obezbeđenje gradilišta fabrike automobilskih guma Linglong kod Zrenjanina pokušalo je da spreči ekipu holandskih novinara NOS (Nederlandse Omroep Stichting) da snimi izjavu ispred gradilišta.
Novinarska ekipa tamo je želela da snimi izjavu aktiviste Građanskog preokreta Ivana Živkova ispred gradilišta fabrike.
 
"Pripadnici obezbeđenja su prvo pokušali da ubede novinare da nemaju pravo da snimaju, a nakon što im je objašnjeno da se snima javni prostor i građanin koji na ulici daje izjavu, uskakali su između kamere, novinara i Živkova. U jednom trenutku su fizički odgurnuli snimatelja i kameru pa su novinari zapretili zvanjem policije", saopštavaju iz Građanskog preokreta.
 
Kako navode, obezbeđenje je vikalo na novinare i aktivistu, a zatim im fotografisalo vozila i tablice - sve to na javnom put, stotinak metara dalje od gradilišta.
 
Ovakvo "bahato ponašanje obezbeđenja Građanski preokret smatra pretećim za svoje aktiviste i sve građane". 
 
Građanski preokret najoštrije osuđuje bahato ponašanje obezbeđenja gradilišta kompanije Linglong i smatra ga pretećim za svoje aktiviste i sve građane.
 
"Današnji incident pokazuje da se kompaniji Linglong, pored svih drugih privilegija koje je dobila u Srbiji, toleriše i pokušaj da uređuje pravila ponašanja na našim ulicama", navodi se u saopštenju. 
 
Podsećaju državne organe da su dužni da omoguće javni red i mir i poštovanje zakona na čitavoj teritoriji države.
  • Joca

    19.05.2021 10:20
    da vas pita lale
    Ko je glasao u Banatu za SNS dali Kinezi ili Lale? Sad lepo cutite, mi Sremci kazemo: lepo vam je, dobro vam je, tako vam i treba.
  • buljisha

    19.05.2021 09:09
    Zrenjaninci
    su kanda dobili LongDong!
  • Zrenjaninac

    18.05.2021 23:08
    Za Realistu
    Pametnice neopevana. Preseli se u Zrenjanin, a ja ti svečano obećavam da ći tebi i tvojim decama 10 godina plaćati svu vodu koju utrošite i najfinije maske koje ćete sigurno morati nositi zbog vazduha koji će se videti. Naravno, hrana će stizati iz Kine jer će naše zemljište biti zagađeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina