Vodostaj Tamiša kod Jaše Tomića u većem porastu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno hidrološko upozorenje u vezi sa vodostajem Tamiša kod Jaše Tomića.
Vodostaj Tamiša kod Jaše Tomića u većem porastu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako navodi RHMZ, vodostaj Tamiša kod Jaše Tomića je u većem porastu.
 
"Uskoro će dostići i prevazići granicu redovne odbrane od poplava", upozorio je RHMZ.
 
U aprilu se navršilo 16 godina od katastrofalne poplave koja je zadesila pojedina sela u opštini Sečanj, kada je uništeno nekoliko stotina kuća i seoskih domaćinstava.
 
Najviše je stradalo selo Jaša Tomić, gde je iseljeno više od 2.000 stanovnika.
  • mile

    21.05.2021 10:31
    Smenjeni su partijski ljudi. Prave strucnjake niko ne dira , oni rade svoj posao i ne trba im nicije pametovanje.
  • Banatian

    21.05.2021 07:19
    Poplave
    Vodoprivreda Vojvodine je ponovo na ispitu. Poseduju, koliko sam informisan, svu opremu za odbranu od velikih voda. Nisam upoznat sa brojem strucnih ljudi, koji su kadri da ovu opremu primene na pravi nacin. Promene koje su nedavno izvrsene, kako ste objavili na vasem portalu, izazivaju odredjeno strahovanje, jer su smenjeni strucnjaci koji su imali iskustvo u odbrani od poplava, a umesto njih su postavljeni partijski kadrovi. Politika me ne zanima previse, ali ako od nje budemo imali stetu, ili nedajboze katastrofu, moramo se zaista zamisliti i preduzeti nesto ozbiljno i konkretno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina