Aktivistkinja koja je protestovala u Perlezu: Policija me pratila, a komunalna legitimisala

Aktivistkinju Ekološkog društva "Belorepan", Teodoru Gavran, juče je pratila policija, a komunalna milicija je zaustavila i legitimisala ispred Gradske kuće u Zrenjaninu.
Aktivistkinja koja je protestovala u Perlezu: Policija me pratila, a komunalna legitimisala
Foto: 021.rs
To se dogodilo tokom nastavka protesta "Priroda je naša – otkopajmo zločin", koji je u nedelju održan u Perlezu.
 
Gavran je rekla da ju je policija čekala kada je jutros izašla iz svoje kuće u Perlezu i pratila je do izlaska iz grada, kako bi javili u Zrenjanin da dolaze.
 
"U Zrenjanin smo nosili 'poklone' za gradonačelnika: plastiku koju smo iskopali ispod kineske fabrike 'Feitiansuje', koju je fabrika, umesto da reciklira, zatrpavala u zemlju i zagadila kanal za navodnjavanje koji se nalazi 300 metara od crpne stanice u Perlezu", rekla je Gavran, navodi se u saopštenju Ekološkog društva "Belorepan".
 
Ona je istakla da su aktivisti, uz pomoć Inspekcije za zaštitu životne sredine, uspeli da zatvore fabriku, ali je zamenik gradonačelnika došao da je ponovo otvori, tvrdeći da su svi uslovi ispunjeni da fabrika ponovo radi.
 
"Na protestu u nedelju smo otkopali dokaze ekološkog zločina, pa je jasno da uslovi nisu ispunjeni, zbog čega smo došli da Gradskoj upravi uručimo svoje zahteve i iskopanu plastiku uz poruku 'Priroda je naša - plastika je vaša'", rekla je Gavran, protestujući ispred Gradske kuće.
 
Tokom protesta postavljeni su zahtevi da se utvrdi zašto rešenje inspekcije o privremenom zatvaranju nije bilo istaknuto na ulazu fabrike i zašto je uprava fabrike imala ključ od katanca koji je postavljen na kapiju, kao i da se kazne svi koji su izdali rešenje za ponovni rad bez saniranja nanete štete.
 
Zahteva se i da se kanal za navodnjavanje očisti kako bi meštani ponovo mogli da ga koriste i da se fabrika ponovo zatvori dok se ne stvore svi uslovi za njen bezbedan rad.
 
Ako se zahtevi ne ispune za sedam dana, Ekološko društvo "Belorepan" će organizovati nove akcije, navodi se u saopštenju.
  • Lemix

    17.06.2021 13:17
    Za Marinu i Rileta
    Smotani ste kao brodska sajla, a IQ vam je na nivou šiljka na ogradi.
  • Žedni Zrenjaninac

    15.06.2021 23:45
    Baš
    Eto koliko se poštena vlast plaši kad na jednu curu šalju patrole policije, komunalnu miliciju, a u pripravnosti su sigurno bile i specijalne jedinice. Grad Zrenjanin nema vodu za piće, neće imati ni vazduh, a hrana sa Banatskih njiva će biti zatrovana.
  • NS

    15.06.2021 11:05
    Trebali su krivicnu da joj rebnu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".