Podignuta optužnica zbog ubistva braće iz Futoga tokom potrage za tartufima

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv D. E. (39) iz Jarka zbog sumnje da je počinio ubistvo, kao i zbog nedozovoljenog posedovanja oružja.
Podignuta optužnica zbog ubistva braće iz Futoga tokom potrage za tartufima
Foto: Pixabay
Optužnicu koja je podignuta protiv njegovog brata N. E. (37) Viši sud je vratio u tužilaštvo na dopunu, potvrđeno je "Novostima" u ovom sudu, uz napomenu da još uvek razmatraju akt podnet protiv D. E.
 
Braća su uhapšena zbog sumnje da su učestvovala u ubistvu Predraga Jeličića (43) i njegovog rođenog brata Stanislava (37) iz Futoga. 
 
Sve se dogodilo 6. decembra 2020. u šumi sela Jarak, kod Sremske Mitrovice. Braća su se tog jutra srela u šumi sa Jeličićima, gde je već bilo nekoliko grupica ljudi, koji su došli u lov na tartufe. 
 
Prema nalazima iz istrage, prvo su se posvađali, da bi svađa eskalirala u tuču u kojoj su korišćeni ašovčići i motike za pronalaženje tartufa. Prema nezvaničnim informacijama, jedan od uhapšene braće je u jednom trenutku izvadio pištolj za koji nema dozvolu, ispalio nekoliko metaka i usmrtio braću iz Futoga, koji su stradali na licu mesta.
 
Potom je pozvao policiju i Hitnu pomoć. On i brat su nešto kasnije prevezeni u bolnicu, gde su im konstatovane lakše povrede.
 
"Novosti" pišu da i šest meseci od ove tragedije, čiji je povod, najverovatnije borba za teritoriju, policijske patrole i dalje obilaze poznate lokacije na kojima se odvija lov na tartufe. To je i razlog što na području Sremskog okruga od tada nije zabeležen nijedan incident među tragačima na "zlatne gljive".
 
Iako je često dolazilo do sukoba i borbe za tržište, ovo je prvo ubistvo u Srbiji zbog lova na tartufe. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima, bili su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na tom terenu.
  • Samo polako

    17.06.2021 13:19
    Sest meseci im treba da podignu optuznicu za ubistvo dvoje ljudi sa poznatim pociniocima! Pa stvarno je sudstvo u ovoj zemlji blago receno katastrofa. Skrojeno da hrabri zlocine i kriminalce.
  • Liman III

    17.06.2021 12:04
    Donji Srem je kritičan on novembra do januara, kada sazreva skupoceni beli tartuf. Pre i posle toga nema potrebe za angažovanjem policije. Nadam se da su makar toliko pismeni, mada, ko će ga znati.

    Trenutno sazreva crvi tartuf, koji je 10 puta jeftini od belog, a ima ga na Fruškoj Gori. Oko njega nikad i nije bila frka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.