Za počasnog građanina opštine Temerin proglašen član komisije za dodelu priznanja

Počasni građanin opštine Temerin za 2021. godinu je prof. dr Imre Nađ, a on je ovu titulu dobio za "rad i dostignuća od posebnog značaja za opštinu".
Za počasnog građanina opštine Temerin proglašen član komisije za dodelu priznanja
Foto: 021.rs
Njega su za ovo priznanje predložili predsednik skupštine opštine Robert Pastor, član opštinskog veća Slavko Todorović, Nikola Ember i Zoran Svitić.
 
Zanimljivo je to da je Nađ, od 2019. godine kada je ustanovljen Dan opštine Temerin (1. jul), jedan od sedam članova Komisije za dodelu zvanja i priznanja koja odlučuje ko je dostojan ove nagrade. 
 
 
Kako se navodi u Odluci o ustanovljenju zvanja počasni građanin, ovo zvanje se dodeljuje fizičkim i pravnim licima, kao i drugim organizacijama, čija delatnost ili životno delo u oblasti nauke, privrede, preduzetništva, socijalne zaštite i drugih oblasti doprinosi razvoju, očuvanju tradicija i afirmaciji opštine Temerin. 
 
Imre Nađ je redovan profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Od devedesetih godina radio je kao viši naučni saradnik u Centru za regionalna istraživanja Mađarske akademije nauka, gde je jedno vreme bio rukovodilac Institutau Bekeščabi. Učestvovao je i vodio niz međunarodnih projekata i radio na koncipiranju strategija regionalnog razvoja. 
 
Uz diplomu potpisanu od strane predsednika opštine, počasni građanin Temerina dobija i novčanu nagradu, čiju visinu utvrđuje Opštinsko veće. 
 
 
Osim Nađa, za priznanje počasni građanin Temerina bila je predložena Katarina Kiš, koju je predložilo Društvo srpsko-ruskog prijateljstva. Oni su smatrali da Kiš zaslužujue da joj se oda priznanje za neprofitni zoo vrt koji održava svojim sredstvima i skromnim primanjima. Ovaj zoo vrt postoji već tri decenije, a Kiš ga je otvorila sa svojim suprugom.
 
U njemu mnoga deca po prvi put, i to besplatno, mogu da vide američkog rakuna, srnu, grivastog pavijana, australijskog emua i druge životinje. Vlasnica hranu za životinje kupuje uz pomoć donacija opštine i ljubitelja životinja. Cena ulaznice nije određena, svako daje koliko može. 
 
Za Dan opštine dodeljuje se i priznanje "Za Temerin", koja su ove godine dobili Dom zdravlja "Temerin", KUD "Vuk Karadžić" i MKUD "Sirmai Karolj".
  • V5

    01.07.2021 20:32
    Nije iznenađenje
    Bog je prvo sebi bradu stvorio.
  • Horor

    01.07.2021 17:54
    Uuuu
    Pa vise i ne znaju gde su sve clanovi komisija i koje sve nagrade dodeljuju pa eto i sami sebi . Sve moze a sto da ne moze.
  • Bela

    01.07.2021 17:36
    Apsurd !
    Smesno i zalosno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.