Izložba "Pod sjajem zvezda" rok fotografa Brajana Rašića u Zrenjaninu

Izložba fotografija "Pod sjajem zvezda" rok fotografa Brajana Rašića postavljena je u Salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu, kao deo manifestacije "Nedelja kulture".
Izložba "Pod sjajem zvezda" rok fotografa Brajana Rašića u Zrenjaninu
Foto: FoNet (Screenshot)
Više od stotinu fotografija na kojima su muzičke zvezde koje je Rašić fotografisao prethodne četiri decenije čine postavku njegove prve retrospektive priređene na području bivše Jugoslavije.
 
Rašićev višedecenijski opus predstavlja istoriju čitavog jednog civilizacijskog fenomena – rokenrola. Bio je svedok slave, energije, ekstaze, poraza, pobeda, uspona i padova stotina muzičkih grupa i izvođača iz celog sveta na više od 8.000 koncerata.
 
U objektivu njegovog foto-aparata ostali su Madi Voters, Frenk Sinatra, Čak Beri, Dejvid Bouvi, Tina Tarner, Ejmi Vajnhaus, Robi Vilijams, Madona, Pol Makartni, Rolingstonsi, U2 i mnogi drugi.
 
Tokom ranih sedamdesetih godina, beleži rad lokalnih i gostujućih bendova, a karijeru rok fotografa započeo je u jugoslovenskom muzičkom časopisu Džuboks, 1979. godine. Odlazi u Englesku, gde je od 1980. godine radio kao fotograf agencije Rex Features.
 
Rašićeve fotografije nalaze se u magazinima, knjigama, na naslovnim stranama muzičkih albuma, izložbama koje se priređuju širom sveta. 
 
 
U svojoj biografiji beleži saradnju s muzičkom ikonom rok kulture Dejvidom Bouvijem, kome je bio zvanični fotograf od albuma Let’s Dance (1983), a  2006. godine postao je zvanični fotograf Rolingstonsa.
 
Izložbu publika može da pogleda do 31. avgusta.
  • Stevan

    05.07.2021 09:40
    Fina izlozba
    Imao sam sinoc prilike da posetim.
    Lep rad, verdi pogledati.
  • Prečanka

    04.07.2021 18:30
    Hvala za vest!
    Lep povod da se poseti Bečkerek.
    (A kako nih i drugačije. Kad su me onih srećnih osamedestih pitali šta bih da budem kad porastem, mogla sam samo da se dvoumim između Branislava Rašića i Saše Stojanovića.)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.