Zrenjanin se za kapitalne investicije zadužuje pola milijarde dinara

Skupština grada Zrenjanina usvojila je odluku o zaduživanju tog grada radi finansiranja kapitalnih investicija u iznosu od 491,4 miliona dinara.
Zrenjanin se za kapitalne investicije zadužuje pola milijarde dinara
Foto: 021.rs
Od tog novca za izradu tehničke dokumentacije za različite projekte, Grad Zrenjanin planira kreditna sredstva u iznosu od 62,7 hiljada dinara.
 
U pitanju su infrastrukturni projekti koji se tiču sanacije, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica, atmosferske kanalizacije, kanalizacione i vodovodne mreže, poboljšanja energetskih svojstava objekata i sanacije gradske deponije.
 
Za izvodjenje različitih građevinskih radova, grad planira kreditna sredstva u iznosu od skoro 400 miliona, a najznačajniji su druga faza sanacije i adaptacije Gradskog stadiona - 119 miliona.
 
Za kompletnu rekonstrukciju ulica, trotoara i biciklističkih staza na teritoriji grada planirano je 100 miliona dinara, a radiće se i na bušenju bunara i izgradnju kanalizacije u nekoliko naseljenih mesta.
 
U planu je rekonstrukcija vodovodne mreže u gradskom naselju "Ruža Šulman", komunalno opremanje industrijske zone "Jugoistok" i komunalno opremanje izbegličkog naselja u Kleku.
 
Kako je navedeno, 30 miliona dinara kredita namenjeno je za pribavljanje zemljišta u javnu svojinu putem eksproprijacije, za potrebe različitih infrastrukturnih projekata.
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je novinarima da se budžet grada puni na zadovoljavajući način, te da je, na osnovu saglasnosti Ministarstva finansija, Zrenjaninu omogućeno kreditno zaduženje u iznosu nešto većem od 491 milion dinara.
  • Zrenjaninac

    01.08.2021 20:05
    Baš
    E tako se to radi, čisto i transparentno. Prvo žedan grad budućem najvećem zagađivaču Ling longu poklanja 450 miliona za izgradnju fabričkog vodovoda, a zatim se (verovatno od Kineza) uzima nešto više kredita da bi se nešto poradilo po gradu. Brzo, jako i dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina