Poverenica: Odbornik u Plandištu nije uputio izvinjenje ženama

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti saopštila je da odbornik u Plandištu nije postupio po njenoj preporuci da u roku od 30 dana, zbog kršenja Zakona o diskriminaciji, objavi javno izvinjenje ženama.
Poverenica: Odbornik u Plandištu nije uputio izvinjenje ženama
Foto: Medija centar Beograd
U postupku koji je sproveden po pritužbi Udruženja "Femplatz" protiv advokata Danila Lukića, "zbog diskriminacije na osnovu pola, a  povodom njegove izjave za portal Nova.rs kojom se ponižavaju i omalovažavaju žene, poverenica Brankica Janković je, kako je saopšteno, dala mišljenje da je ovom izjavom došlo do povrede Zakona o zabrani diskriminacije.
 
"Lukiću je preporučeno da u lokalnom i/ili regionalnom elektronskom ili štampanom mediju opštine Plandište objavi javno izvinjenje svim ženama, kao i da ubuduće ne daje izjave kojima se vređa dostojanstvo žena i podržavaju rodni stereotipi", podseća se u saopštenju.
 
S obzirom da Lukić nije postupio po preporuci ni posle opomene u zakonskom roku od 30 dana, poverenica u skladu sa Zakonom, o tome obaveštava javnost. 
 
Lukić, koji je bio nosilac liste Grupe građana - Za bolju opštinu Plandište je, između ostalog, u predizborni program za izbore 21. juna 2020. svrstao "uvoz žena iz Belorusije i Kazahstana za neoženjene sugrađane", a o tome je govorio i za portal Nova.rs.
  • nemanja

    03.08.2021 06:51
    izvoznici
    pa realno gledani i mi izvozimo poprilično...pogledajte šta je radnica po Dubaiju, a i generlano naše žene trče za strancima. U Americi smo takođe imaju reputaciju....
  • Ifigenija

    02.08.2021 19:42
    Stigma
    Kod nas je prelazni period ka kapitalizmu oznachio da se sve moze prodavati, chak i zene- nema distance, moralnih skrupula i to me uzasava. Greshke se prave i u vaspitanju mladih, treba forsirati prave vrednosti da ne bismo imali ovakvu stochnu pijacu u glavama ljudi na pozicijama. Sve to= pozitivni primeri=moze biti deo predmeta Gradjansko vaspitanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".