Na Begeju održana regata "Reka nas spaja"

Inkluzivna regata "Reka nas spaja 2021", koju organizuje Udruženje paraplegičara Banata, održana je danas na Begeju u Zrenjaninu.
Predsednik udruženja Nenad Krbavac naveo je da je cilj manifestacije da se ukaže na probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju ne samo u pogledu pristupačnosti objektima u gradu, već i rekama, jezerima i ribnjacima.
 
"To su prostori na koje osobe sa invaliditetom dođu i provode vreme, ali nažalost nije bilo ni pokušaja da se oni adaptiraju za nas", kazao je Krbavac.
 
Naveo je i da takvim manifestacijama i aktivnostima žele da razviju svest kod onih koji donose odluke da se sa problemom pristupačnosti ne suočavaju samo osobe s invaliditetom.
 
"To su i majke sa decom, ljudi koji su u godinama, slabije pokretljivi i svi oni imaju iste probleme pristupačnosti. Cela priča ima za cilj da pokušamo da razvijemo svest u našem društvu", kazao je.
 
Dodao je da regatu i slične manifestacije organizuju kako bi osobe sa invaliditetom izveli iz kuća i neke vrste izolacije.
 
"Ovakva vrsta druženja može biti okidač ka njihovom daljem napretku ka kvalitetnijem životu", rekao je predsednik Udruženja paraplegičara Banata.
 
Dodao je da u ovogodišnjoj regati, četvrtoj do sada, učestvuju udruženja osoba sa invaliditetom iz Zrenjanina, Beograda i Opova.
 
"Problem je što Begej nije toliko atraktivna i velika reka kao Tisa pa ne možemo da obezbedimo plovila za sve osobe sa invaliditetom koje su bile zainteresovane da dođu, ali se nadamo da će narednih godina odziv plovila biti veći", rekao je Krbavac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.