Još jedan protest Zrenjaninaca zbog vode

Nova protestna vožnja održana je večeras u Zrenjaninu jer građani nemaju zdravu vodu za piće 17 godina.
Još jedan protest Zrenjaninaca zbog vode
Foto: Pixabay
Jedan od predstavnika organizatora protesta, udruženja Zrenjaninska akcija ZRAK, Bekim Rukeci rekao je novinarima da pored dva litra vode dnevno za svakog stanovnika, imaju još zahteva.
 
"Tražimo krivičnu i materijalnu odgovornost svih onih koji su poslednjih 17 godina učestvovali u pljačkanju, spremamo i pojedinačne tužbe", kazao je.
 
Rukeci je rekao da je, koliko god izgledao minimalistički, zahtev za dva litra vode usmeren na brigu o porodicama koje za flaširanu vodu troše 60.000 dinara godišnje, što je iznuđen trošak.
 
"To je za nekog ogrev, školarina za fakultet, rata za kredit", poručio je.
 
Rukeci je istakao da je ZRAK građanska opcija i da ih ne finansira ni gradska vlast niti neka od nevladinih organizacija.
 
Zrenjaninci zdravu vodu nemaju od 2004. zbog nedozvoljenog prisustva arsena.
  • VlaK

    08.08.2021 12:11
    komentar
    Posle toliko godina nemanja vode za piće uopšte nemam nikakve empatije za stanovnike Zrenjanina. Vama je dobro tako očigledno. Ja bi vam i struju ukinuo. Prvo jednom dnevno, pa polako povećavao. Sram vas bilo.
  • Dragan Milano Italij

    08.08.2021 10:13
    Daće im balon vode pred izbore
    Dobiće balon mineralne izvorske vode od pet litara gratis na dan izbora zajedno sa dve hiljada dinara i sto grama rinfuz kafe i litar jestivog ulja i to je to.Svi će ih opet glasati.U 500 eura opklade momentalno mogu da stavim na sto kakav smo glup i dementivan narod.Čast izuzecima kojih je svakim danom sve manje i manje.

    Pozdrav iz Italije za sve preostale normalne ljude sa pamćenjem u Zrenjaninu.

  • Ivan

    08.08.2021 07:24
    .
    Zrenjaninci, ne treba da pravite protestne voznje,vec da zatvorite grad i onemogucite bilo kakvo funkcioisanje dok ne dobijete zdravu česmušu. Kako vas nije sramota vase dece da 17 god se mirite sa tim da nemate obezbedjenu najosnovniju potrebu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina