Najviše deponija i uzurpacije državnog zemljišta u Vojvodini, na listi prijava i Novi Sad

Od kada je polovinom maja omogućeno elektronsko prijavljivanje Ministarstvu poljoprivrede je stiglo 149 prijava divljih deponija na poljoprivrednom zemljištu.
Najviše deponija i uzurpacije državnog zemljišta u Vojvodini, na listi prijava i Novi Sad
Foto: Pixabay (ilustracija)
Istovremeno je stiglo i 109 prijava uzurpacije i podzakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, navodi se u informaciji tog ministarstva.
 
Najveći broj prijavljenih divljih deponija je u Vojvodini - 94, iz centralne Srbije je stigla 31 prijava, dok se 24 prijave odnose na deponije na području Beograda.
 
Ministarstvo navodi da su sa teritorije Vojvodine prijave stigle iz Rume, Žitišta, Plandišta, Sremske Mitrovice, Sombora, Zrenjanina i Kovačice.
 
Sa područja centralne Srbije najviše je prijava iz Ražnja, Aranđelovca, Pirota, Batočine, Niša, Velikog Gradišta i Svilajnca.
 
Najviše prijava za uzurpacije poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini je iz Vojvodine - 60, 29 prijava je iz centralne Srbije a 20 se odnosi na beogradske opštine.
 
Na teritoriji Vojvodine prema broju prijavljivanja izdvajaju se Pećinci, Pančevo, Zrenjanin, Sečanj, Sombor, Novi Sad, Kovačica i Irig, a u centralnoj Srbiji Aleksinac, Mionica, Čajetina, Niš, Knjaževac i Sjenica.
 
Na teritoriji Beograda prijave uzurpacije odnose se na opštine Surčin, Voždovac i Palilula.
 
"Nakon obrade prijava, Uprava za poljoprivredno zemljište uputila je zahteve za utvrđivanje faktičkog stanja na terenu Sektoru poljoprivredne inspekcije", navodi se u informaciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.