VIDEO: Grupa Zrenjaninaca blokirala put kod gradilišta Linglonga

Grupa Zrenjaninaca je danas oko 17 časova blokirala magistralni put Beograd – Zrenjanin na kružnoj raskrsnici kod gradilišta fabrike automobilskih guma kineske kompanije Linglong.
Blokada je trajala oko pola sata i prouzrokovala je duge kolone vozila u oba smera.
 
Blokadu koja nije bila najavljena organizovali su aktivisti Građanskog preokreta, Pokreta ujedinjenih fantoma i Stranke slobode i pravde, navodi se u saopštenju.
 
Zamenica predsednika Građanskog preokreta Dragana Popović rekla je da je u pitanju protest zbog toga što državne institucije ignorišu građane i rade protiv njihovog interesa, a zahtevi su da građevinska inspekcija hitno sprovede svoje naredbe i ukloni bespravnu gradnju u okviru gradilišta Linglonga.
 
Pored toga, traži se da "Upravni sud hitno odlučuje o tužbama koje su podnete protiv gradskih i pokrajinskih organa koji su omogućili nezakonitu gradnju, kao i hitno sprovođenje istrage na osnovu krivičnih prijava podnetih protiv odgovornih lica u Linglongu".
 
Popović je istakla da bi svi zahtevi mogli da se sumiraju u jednom: da državi Srbiji projekat od nacionalnog značaja treba da budu njeni građani, a ne kineska gumara.
 
 
Sonja Pernat iz Stranke slobode i pravde istakla je da okupljeni ne pristaju da im grad bude poligon za koruptivne poslove  i da postane predgrađe Linglonga kojem se poklanjaju milioni evra iz budžeta, dok Zrenjaninci nemaju ni ispravnu vodu za piće.
 
"Ne pristajemo ni da se arapski Metito, koji je doveden politički, bez tendera i javne rasprave, bez ijedne poslovne reference u Evropi, baš u našem gradu vežba u izgradnji prečistača otpadnih voda", kazala je Pernat.
  • Zvoncica

    25.08.2021 10:50
    ...
    Bravo zrenjaninci!
  • Žedni Zrenjaninac

    25.08.2021 10:40
    Lažu nas ko majmune
    Zrenjanincima je dogorelo do nokata zbog šerifa koji nam nedaju zdravu vodu, koji otimaju od naroda i rade šta hoće. Za Ling long grad daje 450 miliona za vodovod, a Zrenjaninci - žedni. Za "razminiranje" poklonjenih oranica od granata verovatno zaostalih iz Prvog Srpskog ustanka dato 400 miliona, poklonjeno 100 jutara zemlje, 86 miliona evra, kružni tok i aveniju Ling long, a uskoro se njima gradi i auto put. Obilaznica i regionalna bolnica za napaćeni se prave već decenijama
    Inače, para ima i za Dane piva u gradu koji je najstariju pivaru prodao u staro gvožđe.
  • Po drška

    25.08.2021 00:50
    Podrška hrabrim ljudima. Dajte im vodu za piće a ne fabriku zagađivača.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina