U Rumi uvedena vanredna situacija

Na teritoriji Opštine Ruma, nakon zasedanja Štaba za vanredne situacije, proglašena je vanredna situacija usled povećanog broja zaraženih korona virusom.
U Rumi uvedena vanredna situacija
Foto: 021.rs
Na sajtu Opštine Ruma navodi se da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine zahtevala uvođenje vanredne situacije s obzirom na to da se zaključno sa jučerašnjim danom u Rumi nalazi 60 pacijenata pozitivnih na korona virus. 
 
Predsednik Opštine Ruma i komandant Štaba za vanredne situacije, Slađan Mančić, kaže da je vanredna situacija uvedena u skladu sa preporukom nadležnih institucija.
 
"To je ona brojka koja je po preporuci i Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice, ali i Kriznog štaba na republičkom nivou, brojka za proglašenje vanredne situacije u našoj opštini. Sve mere koje su propisane u prvom ili drugom talasu ove epideniološke krize su na snazi, stvar je samo poštovanja tih mera. Na ovoj sednici smo stavili akcenat na motivisanje naših građana da se vakcinišu", kaže Mančić.
 
On dodaje da je na nivou opštine i dalje mali broj vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika. U Rumi je 19.682 vakcinisanih građana, a nešto više od 19.000 je revakcinisano.
 
"Ako uzmemo u obzir da je gotovo 3.680 ljudi bilo zaraženo kovidom, to je i dalje mali procenat, odnosno ispod 50 procenata naših građana je zaštićeno nekim antitelima. Vakcina je ta koja jedino može da ublaži ili uspori širenje ovog virusa, sa druge strane sve one mere koje su na snazi, a tiču se rada kako javnih službi, tako i privatnih službi moraju se kontrolisati rigoroznije", poručuje predsednik Opštine Ruma.
 
Kako kaže, inspekcijskoj službi će biti naloženo da počne kontrolu sprovođenja svih mera. 
 
Sve škole i predškolska ustanove na teritoriji rumske opštine su dobile preporuke na koji način će se odvijati nastava.
 
"Održali smo sastanak sa predsednikom aktiva direktora škola i sa direktorom Predškolske ustanove 'Poletarac'. Sve ono što je neophodno za početak školske godine im je na raspolaganju. Mislimo da kod nas neće biti nikakvih problema i da spremno u svim školama dočekujemo početak nove školske godine", smatra Mančić.
 
Sve masovnije manifestacije će morati da traže saglasnost Štaba za održavanje.
  • smešno

    26.08.2021 16:50
    Koliko ih je u Rumi koji imaju HIV i Hepatitis C?
  • Pravda za COVID!

    26.08.2021 12:55
    60 zarazenih od 30000 stanovnika od kojih je 19000 revakcinisano

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.