Vučić: Kineska fabrika guma Linglong će "drastično da osnaži" Zrenjanin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi u novembru kineska fabrika automobilskih guma Linglong Tajer (Tire) u Zrenjaninu trebalo da počne sa probnom proizvodnjom.
Vučić: Kineska fabrika guma Linglong će "drastično da osnaži" Zrenjanin
Foto: 021.rs
Vučić je rekao novinarima u Beogradu i da bi proizvodnja, "u martu najkasnije" trebalo da krene "u potpunosti".
 
Upitan o početku proizvodnje u toj fabrici i stanju kineskih radnika, on je rekao da je za njega važno da 1.000 radnika iz Srbije dobije posao.
 
"Od kada ste (novinari N1) postali zainteresovani za stanje u kojem kineski radnici obavljaju svoj posao. Za mene je važno da srpski radnici dobiju posao, njih hiljadu, a postaraćemo se da proverimo u kakvom su stanju kineski radnici", rekao je Vučić.
 
Dodao je da je to jedna od fabrika koja će "drastično da osnaži" Zrenjanin i okolna mesta u Banatu.
 
U fabrici guma kompanije Šangdong Linglong u Zrenjaninu, po ranijim najavama investitora, trebalo bi da radi oko 1.500 radnika. Pri potpisivanju ugovora o dolasku te kompanije u Zrenjanin, u martu 2019. saopšteno je da se radi o investiciji od 800 miliona evra i da je to najveća grinfild investicija koja je stigla u Srbiju.
  • Zglobni Skoch

    31.08.2021 15:37
    Bajke
    Izgradnja tek tece,nema ni govora o proizvodnji jos koju godinu.Drugo,dobili su 115 hektara,a bice jos 250,dobili su subvencije,tako da smo zapravo mi iz budzeta invastirali u njih.Nasih radnika ce biti jako malo,vecina ce biti kinezi.Svi drugi su ih odbili,ovaj nas car ih ke primio,bolje da ih je vodio u svoje dvoriste nego sto ce Zr da truje.
  • Voja

    31.08.2021 08:27
    Putevima svile
    Linglong ima od Zrenjanina da napravi Vegas.
  • Fahri

    30.08.2021 11:13
    Minhauzen
    Sve shto kazhe slazhe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina