FOTO: Kikinđanin pokušao da u zemlju prošvercuje 36 laptopova i drugu računarsku opremu

Carinici su, u saradnji sa policijom, 28. avgusta na prelazu Bački Breg otkrili putnika koji je u prtljagu pokušao da prokrijumčari mnoštvo laptopova, ajpedova, tableta i punjača.
U pokušaju krijumčarenja sprečen je 42-godišnji Kikinđanin koji se u zemlju vraćao autobusom danskih registarskih oznaka koji je na prelaz pristigao u zoru.  
 
Na pitanje carinika upućeno putnicima i vozačima, da li imaju nešto da prijave, svi su odgovorili odrično. 
 
 
Međutim, pregledom prtljažnog dela autobusa, otkriveni su koferi i torbe prepuni računarske opreme među kojom je dominiralo čak 36 laptop računara.
 
 
U torbama su se pored laptopova, zakamuflirani odećom i papučama, nalazili i ajpedovi, kao i jedan tablet, ali i kesa puna pripadajućih punjača.
 
 
Svaki uređaj ponaosob je bio upakovan u crni plastični džak, a putnik koji se prijavio kao vlasnik prtljaga nije imao nikakvu dokumentaciju o robi koju je prenosio, zbog čega je ona privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka. 
  • Nemanja

    31.08.2021 10:20
    @ marko
    Košta malo više, ThinkPadovi T serija su u pitanju, oko 200 deviza komad.
    Inače, dotični koji je pao je mega okej i povoljan prodavac ovakve robe preko KP, iskreno mi ga je žao.
  • Novosađaner

    31.08.2021 09:26
    Da i tome vidim ledja
    Bilo bi lepo kad bi neko uhapsio onog skota koji je svaku raskrsnicu, znak, semafor, naplatnu rampu, park i trg u drzavi izlepio sa svojim reklamama "otkup laptopova".
  • marko

    30.08.2021 15:16
    Pa to polovno đubre ne košta više od 1500eura sve zajedno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.