Vučević: Ideju o Vojvođanima razbiti sa emotivne i naučne strane

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da ideju da se građani na popisu izjasne kao Vojvođani "treba razbiti sa emotivne i naučne strane".
Vučević: Ideju o Vojvođanima razbiti sa emotivne i naučne strane
Foto: 021.rs
"Ne mogu da sprečim nikoga da se izjasni kao Eskim i Marsovac, ali ne možemo da dozvolimo da se zakonski postavi nešto što ne postoji i da postane zakonska kategorija i ne daj Bože ustavna i da stavite na papir nešto što ne možete da dokažete da postoji", rekao je Vučević.
 
Prema njegovim rečima, ideja da se građani izjašnjavaju kao Vojvođani nije nova.
 
To je, kako kaže za Pink, pokušala i Demokratska stranka sa Bojanom Pajtićem 2011. godine, ali je naišla na otpor građana.
 
"Bilo bi to isto kao kada bi se na popisu ljudi izjašnjavali kao Šumadijci ili Hercegovci ili Sremci ili Novosađani", rekao je Vučević i naglasio da ne veruje da će se i jedan Mađar izjasniti kao Vojvođanin.
 
"Mislim da ideja ne može da prođe, da SNS kao najjača stranka sa najvećom podrškom građana ne sme da dozvoli da se tako nešto dogodi i da se falsifikuje stvarnost", rekao je Vučević.
 
To je kako kaže, "lep pokušaj da se demonstrira crnogorski scenario, prvo da se građani izjašnjavaju po regionalnoj pripadnosti, pa na osnovu dijalekta ... a na kraju da nađu dva raspopa koji će reći da je Karlovačka mitropolija nešto odvojeno od SPC".
  • Tja

    02.10.2022 06:54
    Mislim da imate većih problema od toga, recimo da razbijete institucionalizovanu korupciju i kriminal.
  • MonteDushano

    20.09.2021 10:21
    A? Pa dobro! Ovako: Ja sam Srbin, Rusin, Bunjevac, Hrvat i Crnogorac. Ako ne valjam kao Vojvođanin, onda biram da budem Hrvat. Eto vam.
    Sportski pozdrav!
  • Rade

    19.09.2021 23:38
    Razbiti vas sa državnih jasla, e to je spas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.