Održana vežba "Tisa 2021"

Na privremenom poligonu Vojske Srbije kod Titela, jedinice Prve brigade kopnene vojske i Rečne flotile realizovale su vežbu "Tisa 2021".
Na vežbi je učestvovalo više od 350 pripadnika Vojske Srbije sa oko 90 borbenih i neborbenih vozila, inžinjerijskih sredstava, brodova i drugih plovnih objekata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
Glavninu snaga činile su mehanizovane i oklopne jedinice Prve brigade kopnene vojske, koje su "uz vatrenu podršku drugih jedinica prikazale složene borbene radnje prilikom nasilnog prelaska reke, borbe po dubini i gonjenja neprijatelja".
 
Snage iz sastava Rečne flotile prikazale su mogućnosti za prevoženje borbenih jedinica brodovima i skelama i formiranje pontonskog mosta. 
 
Predstavljene su i mogućnosti logističkih jedinica za transport snaga, snabdevanje ubojnim sredstvima, održavanje i opravku borbenih sredstava, kao i medicinsko zbrinjavanje ranjenih i povređenih.
  • Noje

    09.09.2021 13:57
    Potopili mi barku. Neko je ispalio torpedo iz rečne podmornice. Ostavka!
  • Milan NS

    09.09.2021 11:05
    Mogli biste vežbu
    da odradite na Ibru u organizaciji "Srpske liste"...
    Oh, čekaj, pa vi ne smete na Kosovo!
  • Nikola

    09.09.2021 10:45
    @Teodor
    E hvala ti ko bratu sto me ovako nasmeja :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.