Zrenjanin je žedan: Još jedna akcija na ulicama u borbi za čistu pijaću vodu

Zrenjaninci okupljeni oko inicijative "Zrenjanin je žedan" organizovali su akciju "Svirni dva puta ako je i tebi dosta česmovače".
Zrenjanin je žedan: Još jedna akcija na ulicama u borbi za čistu pijaću vodu
Foto: Pixabay
Banerima na kojima je pisalo "Svirni dva puta ako ti je dosta česmovače" odgovorili su im vozači automobila, motocikala, kamiona, bicikala.
 
Istakli su da su njihovi sugrađani koji su bili na kružnom toku kod "Avale" rekli da im je dosta česmovače.
 
Naveli su da gradonačelnik Zrenjanina već drugi petak za redom izražava svoje razumevanje prema građanima tog grada koji u 21. veku traže pijaću vodu.
 
"Kazao je i da treba da budemo strpljivi kao što su oni pre nas bili strpljivi 17 godina pošto se problem rešava još od davne 1979. godine", naveli su oni.
 
Koncentracija arsena i drugih materija opasnih po zdravlje u Zrenjaninu ne datira od 1979. godine i sve te materije su tu od Panonskog mora.
 
"Izgleda da je strategija gradonačelnikovog tima da još toliko godina žedni čekamo u mraku i nemo pratimo kako se naš novac bahato i bezobrazno arči" ukazuju iz inicijative Zrenjanin je žedan.
 
Ukazali su da su od gradonačelnika ponovo čuli izjavu: "Ja i moj tim radimo na tome" pa sledeću: "Da je čuo iz medija da ima zainteresovanih investitora".
 
Oni su pozvali gradonačelnika da im se obrati na protestu zakazanim za sledeću subotu.
 
"17 godina nam obećavaju, a mi 17 godina plaćamo i račune i flaširanu vodu! Ova, osamnaesta godina, biće poslednja godina naših muka, to vam Zrenjaninci poručuju i obećavaju", poručili su Zrenjaninci.
  • raca

    12.09.2021 07:25
    Eto ti ga sad
    Strpljen- spašen , kad se otplati kredit za stadion za kusur godina e tek tada će se poreznici zadužiti za novi ali ko zna za šta , možda za ..........................................

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".