VIDEO Sociolog Živkov: Prioritet Vojvodine nije izjašnjavanje na popisu, već ispravna voda za piće

Na jučerašnjem protestu "ustanak za opstanak" u Beogradu, govorio je i predstavnik Građanskog preokreta, sociolog Ivan Živkov.
Kako je naveo ovaj pokret, Živkov je istakao da najveći problem u Vojvodini nije ko će se kako izjasniti na popisu stanovništva već to što dve trećine javnih vodovoda u toj pokrajini nema zdravstveno ispravnu vodu za piće. 
 
Po njemu, apsurd je što država nije proglasila projektom od nacionalnog značaja izgradnju regionalnih vodovoda i obezbeđivanje zdravstveno ispravne vode svom stanovništvu, nego je projektom od nacionalnog značaja proglasila fabriku automobilskih guma Linglong kod Zrenjanina
 
Živkov je podsetio da je toj fabrici prljave tehnologije poklonjeno zemljište usred poljoprivredno-prehrambenog područja i da su joj date velike subvencije iz budžeta.
 
"Kada uzme u obzir šta jesu i šta nisu prioriteti, i na šta se troše naše pare, normalan čovek jedino može da se zapita da li je ovo naša država ili država naših trovača", rekao je Živkov.
 
Po njemu, problem u borbi za zdravu životnu sredinu je posledica prethodno izgubljeng zdravog društva i zbog toga je svaki ekološki ili građanski protest istovremeno i politička borba za pristojnu i demokratsku Srbiju. 
 
Živkov je na kraju izrazio uverenje da će građani u toj borbi pobediti, bez obzira što nedemokratska vlast trenutno izgleda vrlo moćno.
 
  • Лиманац

    14.09.2021 00:05
    @Сремац
    Треба ли да се насмејем или да ти укажем на то да „сендвич хумор” није смешан?
  • Sremac

    13.09.2021 12:50
    Лиманац jel ti ponestalo salame u sendvicu ili sta !?!?
  • Лиманац

    12.09.2021 23:43
    Војводина је Србија.
    Чујете ли, Војвођан(ер)и?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".