FOTO: Pokušao preko Horgoša da prošvercuje 11 grafičkih kartica i multimedijalni uređaj

Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili pokušaj jednog vlasnika gejmerske igraonice iz Prištine da prokrijumčari 11 grafičkih kartica i jedan multimedijalni uređaj.
Pokušaj krijumčarenja je otkriven kada je tokom večeri na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao Audi A6 sa probnim tablicama kojim je upravljao 34-godišnji Albanac sa Kosova. 
 
On se, u društvu jednog saputnika, iz Nemačke uputio ka KiM, a obojica su potvrdila da nemaju ništa da prijave. 
 
Vozilo je izdvojeno za detaljnu kontrolu, kada je otkriveno da se u prtljažniku nalazi 11 grafičkih kartica marke "Geforce" i jedna multimedija za auto, čija je ukupna vrednost procenjena je na iznos od preko 23.000 evra.
 
Kako vrednost robe otkrivene u prekršaju prelazi jednu trećinu vrednosti vozila kojim je ona prevožena, prema važećim propisima, i vozilo se privremeno zadržava. Time se vrednost ovog prekršaja popela na preko 45.000 evra. 
 
 
Prema saznanjima sa lica mesta, izvesno je da će protiv vlasnika gejmerske igraonice biti pokrenut krivični postupak, s obzirom da je reč o krivičnom delu – nedozvoljena trgovina.
  • jova limanac

    25.09.2021 23:09
    Ovo su neke matore polovnjače, nove RTX3090 su 3-3.500€
  • k2

    25.09.2021 21:04
    kako da ne
    Graficka kartica od 2000 evra po komadu.... Ne znam ko je pravio ovu racunicu ali mu sigurno nije dobra... Sledeca vest ako ovako nesto budet prenosili ce biti da je nekom naisan carinski prekrsaj posto su mu u torbi nasli paket zvakacih guma od 24 kutije zvake cija cena iznosi 15.000 evra
  • /

    24.09.2021 23:13
    /
    a ovdasnji jos prvo sakupe narudzbine pa tek onda donose.
    niko vise ne drzi robu u 'magacinu'

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".