Meštani Temerina i Starih Banovaca utajili 76,6 miliona dinara poreza

Poreska policija i pripadnici MUP-a uhapsili su dve osobe iz Temerina i Starih Banovaca osumnjičene da su u svojim kompanijama utajile porez u iznosu od 76,6 miliona dinara.
Meštani Temerina i Starih Banovaca utajili 76,6 miliona dinara poreza
Foto: Pixabay (ilustracija)
One su osumnjičene da su zajedno sa još četiri osobe tokom 2020. godine kupovale dizel od firme iz Slovačke i prikazivale da su to gorivo koristili za pogon brodova za snabdevanje na međunarodnim linijama.
 
Time su iskoristili pravo na oslobodjenje od plaćanja PDV-a i akcize, ali su gorivo, medjutim, istakali u cisterne u Novom Bečeju i prodavali ga na crno za gotovinu, i tako izbegli plaćanje 76,6 miliona dinara prihoda.

Teme

utaja
  • Cccc

    27.09.2021 16:10
    Hmmmm, ne moguce u Temerin sve posteni bizmismeniiiii........
  • Goveđe Supe

    27.09.2021 13:17
    +384
    Porez je pljacka drzave nad svojim gradjanima.
    Ziveo svaki poreski raj na svetu!!!
  • Rade

    27.09.2021 11:37
    Ovo se radilo zadnjih dvadesetak godina samo su postali alavi i kolicine su se povecale a neki od vlasnika pumpi su poceli da primecuju to na svom prometu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.