Privredni sud u Zrenjaninu odredio mere obezbeđenja za Fabriku vode

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje kojim se određuju mere obezbeđenja radi sprečavanja promene imovinskog položaja Fabrike vode, odnosno uništavanja poslovne dokumentacije.
Privredni sud u Zrenjaninu odredio mere obezbeđenja za Fabriku vode
Foto: 021.rs
Kako je u rešenju navela stečajni sudija Ljiljana Popov, zabranjuje se isplata sa računa bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika, a namene za koje se mogu vršiti plaćanja uz saglasnost upravnika su plaćanja bitna za očuvanje imovine Fabrike, proizvodnih postrojenja i održavanja tehnološkog procesa rada.
 
Rešenjem se zabranjuje raspolaganje imovinom Fabrike vode bez prethodno pribavljene saglasnosti privremenog stečajnog upravnika, a zabranjeno je i sprovođenje izvršenja prema Fabrici uključujući i zabranu koja se odnosi na ostvarivanje prava razlučnih i založnih poverilaca.
 
Popov je navela je da mere obezbeđenja važe do okončanja prethodnog stečajnog postupka nad Fabrikom vode.
 
Agenciji za privredne registre - Registru privrednih subjekata naloženo je da mere obezbeđenja upiše u registar.
 
Predlog za pokretanje stečajnog postupka podnela je Erste banka, a Zrenjaninci nemaju zdravu pijaću vodu od 2004. godine kada je zbog nedozvoljene količine arsena u njoj zabranjena za piće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".