Kompletno se obnavlja Dom za duševno obolele u Čurugu

Pokrajinska vlada dala je saglasnost za radove na izgradnji novog objekta i rekonstrukciji postojećih paviljona za potrebe Doma za duševno obolela lica Čurug.
Nakon više od šest decenija od izgradnje, Dom u Čurugu, koji prima 200 korisnika, biće planski kompletno obnovljen, poručuju u Pokrajinskoj vladi. 
 
Prema projektu, izgradnjom novog objekta predviđeno je proširenje kapaciteta za smeštaj korisnika sa postojećih 2.000 na 4.000 kvadratnih metara. U novom objektu biće smešteno 100 korisnika, po četiri u jednoj sobi sa kupatilom.
 
Istovremeno, predviđeno je rušenje paviljona 2 i 3, gde će biti izgrađen objekat za stara lica, koji će moći da primi 20 ležećih korisnika. Predviđena je i obnova paviljona 1, kao i kuhinje i vešernice.
 
Sredstva za realizaciju ovog važnog projekta, u iznosu od 950 miliona dinara, obezbedila je Pokrajinska vlada, a planirani radovi izvodiće se u četiri faze.
  • Jozef Vucelkic

    07.10.2021 08:24
    Tamo su bolesni ljudi, a vi ste zdravi lopovi.
    Bolje obnavljajte zatvore.
    Pa gde ćete nakon ovoga što radite, u bolnicu ili zatvor?
  • Kalimero

    02.10.2021 00:00
    Nema veceg zla za ljude sa poteskocama od ustanova, ali koga je u Srbiji vise i briga za ljude? Retke. I sve ih je manje. Odvratno.
  • Inspektor

    30.09.2021 18:54
    Visekruna
    Koliko se Nedjo ugradio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".