Inspekcija zatvorila dom za stare u Novom Slankamenu, nije imao dozvolu za rad

Inspektori socijalne zaštite Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku zatvorili su Dom za stara lica "Gala" u Novom Slankamenu, u Ulici Branka Radičevića 23.
Inspekcija zatvorila dom za stare u Novom Slankamenu, nije imao dozvolu za rad
Foto: Pixabay
U okviru inspekcijskog nadzora oni su utvrdili da se u Domu "Gala" pruža usluga domskog smeštaja odraslim i starijim licima, bez dozvole za rad, saopštila je Pokrajinska vlada.
 
Tokom nadzora utvrđeno je da se na navedenoj adresi nalazi 20 korisnika, nakon čega je doneto Rešenje o zabrani rada i dat nalog za njihovo iseljenje.
 
U toku kontrolnog nadzora, 30. septembra, konstatovano je da su svi korisnici iseljeni.
 
Protiv odgovornog lica podneta je krivična prijava i obavešteni su svi nadležni organi.
 
Pokrajinski sekretarijat poziva građane da svoje starije srodnike smeštaju u registrovane i licencirane domove, čiji se spisak nalazi na sajtovima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.
  • Artur

    03.10.2021 09:02
    Ko mu kriv?
    Pa, kad neće da se učlani....
  • Pmila ns

    01.10.2021 20:26
    Stasno
    Jezim se na ovu vest, dom je bio na sajtu i izgleda kao da je u Americi. Vlasnik daje sve od sebe za ljude koji su tamo, cene su apsolutno najpovoljnije, radi godinama...nesto drugo je u pitanju. Ne zelim da verujem, tamo je bajka, imala sam nekog tamo, jos imam nekog kog sam preporucila. Sobe dvokrevetne, jednokrevetne za nepokretne u prizemlju. Zadovoljna sam milion posto za tih 15 meseci koliko sam odlazila.
  • hm

    01.10.2021 09:07
    Pa jel dom imao neke propuste, ili samo nije imao dozvolu za rad? Ako je bio u okviru propisa, onda sram bilo drzavu, jer po pitanju smestaja starih i dementnih ne cini nista da pomogne i olaksa pakao u kom zive ti ljudi i njihove porodice. Kuda sad idu tih 20 ljudi? U druge domove kojih nema, ili na ulicu, ili u kucu porodice u kojoj bar jedan clan mora da da otkaz na poslu i prestane da zivi da bi se brinuo o njemu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina