Direktor Zoo vrta Palić podneo ostavku nakon uginuća četiri mladučneta lava

Dosadašnji direktor Zoološkog vrta Palić, Petar Savić, podneo je ostavku 20. septembra Skupštini grada Subotice na mesto direktora ove ustanove.
Za vršiteljku dužnosti direktorke Zoo vrta Palić imenovana je Sonja Mandić, diplomirana pravnica, javlja lokalni portal Magločistač.
 
Rešenjem Skupštine grada Subotice Savić je 3. decembra 2020. godine imenovan za direktora ustanove Zoološki vrt Palić, na mandatni period od četiri godine.
 
Ukoliko odbornici Skupštine grada Subotice prihvate predlog Gradskog veća, imenovana će obavljati ovu dužnost počev od narednog dana od dana donošenja ovog rešenja, najviše godinu dana.
 
Odredbama Zakona o kulturi propisano je da osnivač može imenovati vršioca dužnosti direktora ustanove, bez prethodno sprovedenog javnog konkursa, u slučaju kada direktoru prestane dužnost pre isteka mandata.
 
Zoološki vrt Palić došao je nedavno u žižu javnosti zbog slučaja uginuća četiri mladunčeta lava o čemu mediji nisu mogli izveštavati niti im je omogućeno da dođu do zvaničnih informacija, zbog ćutanja uprave ove ustanove, piše Magločistač.
  • Liman

    04.10.2021 09:07
    Koje je struke gospodin koji je dao ostavku? Kakve veze pravnica ima sa zoološkim vrtom osim što je već deo jednog?
  • Deda Joca

    02.10.2021 15:20
    Za Riplija
    Za neverovati je da neko ima osećaj odgovornosti u ovoj zemlji, pa makar to bila i odgovornost što lavići nisu imali obezbeđene normalne uslove za život. Svedoci smo da ni zbog umiranja hiljada ljudi u ovoj "državi" niko ne podnosi ostavku. Doduše, ponekad se izbaci floskula "Ja snosim odgovornost" i - to je sve.
  • Pmila ns

    01.10.2021 19:55
    Zoo
    Jadne divlje zivotinje u ovakvim uslovima. Sa ovakvim dragocenim bicima, mora se ponasati LJUDSKI. Zamisljate li i s voje kucne ljubimce da su zanemarene o ovim lavicima nemam reci za Palic Suboticu, ljude koji odlaze tamo. Nadam se da gospodin koji je dao ostavku, zna sta bi ga cekalo od Udruzenja, da ne bi krivicno odgovarao. Ovo je uzasno. Stetu ce nadoknaditi, KO? Niko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.