Udruženje: Nadležni da reaguju povodom dranja mačke na gradilištu Linglonga

Udruženje za brigu o životinjama "Beta" iz Zrenjanina pozvalo je nadležne da reaguju povodom snimka na kom dvojica kineskih radnika na gradilištu fabrike Linglong u tom gradu, nožem deru mačku.
Udruženje: Nadležni da reaguju povodom dranja mačke na gradilištu Linglonga
Foto: Pixabay
Iz tog udruženja su za agenciju Beta naveli da im je ranije već prijavljivano da u supermarketima u Zrenjaninu Kinezi redovno traže mačije meso.
 
"Pošto ne mogu u slobodnoj prodaji da ga nabave, neverovatno je i potpuno nerazumljivo da su smatrali da je ovo ispravan način da zadovolje svoje navike u ishrani. Ubistvo mačke, dranje kože u po bela dana nasred gradilišta kako bi pripremili obrok..Malo je reći da su takve scene nedopustive u 21. veku", naveli su iz udruženja. 
 
Dodali su da radnici iz Kine, bez obzira na životne navike i ishranu, moraju poštovati zakone Srbije dok su na njenoj teritoriji. 
 
"Pozivamo nadležne da prestanu da izbegavaju odgovornost za sprovođenje zakona a policiju da uhapsi počinioce jer su jasno snimljene dve osobe koje je moguće identifikovati i privesti, a potom osuditi za taj gnusan čin", naveli su iz Udruženja za brigu o životinjama Banata "Beta".
 
Oni su pozvali građane da se u nedelju, 17. oktobra pridruže skupu u centru Novog Sada sa kog će više udruženja za zaštitu životinja uputiti zahtev za poštovanje i primenu zakona o dobrobiti životinja. 
  • Ivan Marković

    15.10.2021 15:49
    Da su Italijani ili Švajcarci drali mačku bilo bi u redu? Ili je razlika što ovi to rade na gradilištu, a ne u klanici? U nekim našim krajevima je običaj da se na temelju zakolje ovca, a negde da se nakon prve ploče ispeče prase.
  • g pen

    15.10.2021 10:29
    Za onog sto misli da ih ima previse, macke su korisne jer tamane glodare. Da si izasao van svog sela video bi da ljudi ostavljaju vodu i hranu za macke lutalice.
  • gradjaninX

    13.10.2021 13:35
    "
    Šta čeka tužilaštvo?
    12.10.2021 • 18:36
    To je krivično delo.
    Član 269.
    Dakle, postoji snimak izvršenja krivičnog dela i svedoci.
    Kinezi moraju biti uhapšeni, procesuirani i osuđeni.
    Samo treba proveriti i da li im neka privatna šinterska firma ne dostavlja pse i mačke."

    Cekaju da najobicnija macka, kojih ima na milione po ulicama, postane ugrozena i zasticena vrsta kako bi se na nju mogao primeniti clan 269., koji propisuje kazne i mere za ubijanje ili mucenje zasticenih zivotinja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina