Za utapanje dečaka u bazenu u Odžacima niko neće odgovarati

Za utapanje desetogodišnjeg B. P. iz Odžaka 13. juna ove godine niko neće odgovarati.
Za utapanje dečaka u bazenu u Odžacima niko neće odgovarati
Foto: Pixabay
Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima se tragedija dogodila 13. juna na gradskom bazenu u Odžacima, Dnevnik saznaje da ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno bilo kakvo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti i zbog toga neće biti preduzeto krivično gonjenje.
 
Takođe, odbačena je i krivična prijava protiv osmogodišnjeg dečaka za koga se sumnja da je gurnuo u bazen dve godine starijeg drugara, jer je dete krivično neodgovorno ako je mlađe od 14 godina.
 
Tragedija na bazenu dogodila se 13. juna u popodnevnim satima, a telo dečaka pronađeno je na dnu olimpijskog bazena nešto posle 22 časa. Iako kupališna sezona još nije bila otvorena, dva dečaka su neopaženo ušli na bazen koji je bio zatvoren za posetioce. Pretpostavlja se da je dečaka tokom igre u vodu gurnuo njegov osmogodišnji drug.
 
Prema rečima meštana, ovoj tragediji je prethodio niz nesrećnih okolnosti. Jedna od pretpostavki je da su se dečaci provukli ispod metalne ograde, izdignute od tla na ulazu u bazen, dok je druga pretpostavka da su preskočili žičanu ogradu jer je, prema rečima meštana za Dnevnik, ograda na jednom delu toliko niska da su je dečaci mogli veoma lako preskočiti.
 
Takođe, prema rečima žitelja, obezbeđenje je smešteno na drugom kraju bazena, međutim radnik obezbeđenja je u jednom trenutku otišao do toaleta. Pritom, radnik je gluvonemo lice.
 
Za smrt deteta se saznalo kada je dečakov otac, nešto pre 22 časa, prijavio nestanak u policiji, koja je zajedno s građanima koji su se zatekli u centru Odžaka krenula u potragu za mališanom.
 
Nažalost, potraga je brzo okončana, a telo desetogodišnjaka je nađeno na dnu bazena.
  • MonteDushano

    15.10.2021 17:59
    @EvoOvako,
    tačno tako.
  • rade

    15.10.2021 14:09
    Pitam se samo, zasto kada se nekom kriminalcu nesto desi, cela drzva ustane na noge.... ???
  • zx

    15.10.2021 11:16
    odgovarati
    Svi cemo mi jednog dana odgovarati za svoje postupke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.