Zapaljen čamac "Voda Vojvodine" nakon akcija protiv ribokradica

Ribočuvaru M.D. iz Bačke Palanke zapaljen je juče u popodnevnim časovima čamac, u vlasništvu JVP "Vode Vojvodine", saopšteno je iz tog preduzeća.
U pitanju je jedan od čamaca kojim Ribočuvarska služba ovog preduzeća svakodnevno ide u pojačane kontrole na Dunavu, a u zadnjih mesec dana baš na potezu od Bačke Palanke do Beške. 
 
Čamac je zapaljen ispred kuće ribočuvara, kad ga je on izvezao na prikolici i spremao se za novu akciju u borbi sa ribokradicama. Spremivši čamac, on se samo na kratko vratio u kuću da se presvuče, a kad je izašao čamac je već bio u plamenu. 
 
Vatrogasci i policija izašli su na lice mesta i napravili uviđaj, a za počiniocima se traga. 
 
Iako za sad nema dokaza, objektivno se sumnja da je ovaj čin osveta ribokradica, kažu u "Vodama Vojvodine". 
 
Navode da su ribočuvari ovog preduzeća, u prethodnih 30 dana, zaplenili mreže za vađenje riba ukupne dužine 2,5 kilometara, kao i pet čamaca bez dozvola. 
 
Prijave su podnete protiv pet osoba - jednog čoveka sa prekomernim ulovom i ribom ispod mere, drugog sa mrežastim alatima bez dozvole, trećeg zatečenog sa strogo zabranjenom vrstom ribe - kečigom i četvrtog zatečenog sa nepropisno postavljenim alatima.
  • 002211

    18.10.2021 09:23
    Zbog ovakve vesti, ali i više tih sličnih, nije mi više žao Kosova - eto vam ga na.
  • mrk

    18.10.2021 07:10
    @Aleksandar974

    ima uzgoja kecige u Srbiji, cak sta vise, u obliznjem Temerinu je. Ne podrzavam ribokradice, zestoko sam protiv njih, takodje i protiv sve te ukradene ribe po cardama, ali kecige ipak ima u uzgoju. Mada, 90% nje nije iz tog uzgajalista.
  • Ahab

    18.10.2021 01:06
    Da drzava zaista hoce, mogla bi problem ribokradje da resi za nedelju dana!
    Ali kao i ona prethodna, tako i ova aktuelna garnitura na privredni ribolov i krivolov gleda kao na socijalnu kategoriju. Kradi koliko hoces i mozes-samo mi ne dolazi pred skupstinu.
    Ista matrica je u opticaju vec vise od 30 godina.
    Jedino sto je u medjuvremenu riblji fond unakazen, a sada je i zagadjednje ozbiljan problem pride, pa se cini da je gore nego ranije.
    U principu je ista bolekurija i kompromis sa zgadijom, samo je priroda vec na izdisaju i nema snage sama da se izbori sa svim lopovima na grbaci.
    Vec u zemljama u okruzenju se vidi koliko Srbiji nedostaje i ozbiljne uprave i nekog sistema.
    Madjarska je ukidanjem privrednog ribolova bukvalno preko noci promenila situaciju na rekama.
    Dunav u Madjarskoj i Dunav ovde-kao da nije ista reka.
    Da paradoks bude veci, sto je manje ribe-to je ovde vise ribolovaca.
    Svi danas "pecaju".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina