Akcija progresivne Vojvodine potpisala sporazum sa Zelenovićem

Akcija progresivne Vojvodine (APV) potpisala je akt o zajedničkoj koordinaciji sa Otvorenom građanskom platformom Akcija koju predvodi Nebojša Zelenović.
Akcija progresivne Vojvodine potpisala sporazum sa Zelenovićem
Foto: 021.rs
APV i OGP Akcija saglasile su se da će u predstojećem periodu zajednički koordinirati rad i političko delovanje.
 
Složili su se oko cilja smene "autoritarnog i kriminalnog režima u Srbiji demokratskim putem" i zajedničkog formiranja nove vlade.
 
Obe organizacije zastupaju politiku integracije Srbije u Evropsku uniju i partnerstvo sa Sjedinjenim američkim državama.
 
Zalažu se i za reformu pravnog sistema i rešavanje pitanja Kosova i Metohije u najkraćem roku.
 
Jedna od tačaka sporazuma je institucionalizacija Autonomne pokrajine Vojvodine uz puno poštovanje elemenata njene autonomije, kao i principa decentralizacije Srbije.
 
Jedna od tačaka sporazuma je i zaštita javnih dobara radi sprečavanja dalje privatizacije i zloupotrebe od strane vladajuće stranke i njenih satelita, smanjivanja velikih socio-ekonomskih razlika koje su najveće u Evropi i smanjivanja zagađenja životne sredine.
 
Ocenjuju da su Srbiji potrebna nova energija i novi ljudi, "bez tereta prošlosti, koji nisu odgovorni za propuštene šanse i koji su istinski posvećeni održivom razvoju".
 
APV i OPG Akcija su se obavezale da neće sklapati postizborne koalicije sa Srpskom naprednom strankom, ni na jednom nivou vlasti. 
  • /

    21.10.2021 15:11
    /
    prosli zelenovic je udario ekser u kovceg vojvodine
  • Ober

    21.10.2021 11:50
    stara prica
    Klasicni "trojanski konji", kunu se u politicku nevinost, savrsentvo, nove energije, nove ljude, autonomastvo bla bla bla a u stvari je sve stara prica u dilu sa SNS - nakon izbora eto njih u gradskoj vlasti sa naprednjacima. Ko poznaje Sadama sve mu je jasno.

    https://luftika.rs/djordje-balasevic-slava-milos-vucevic/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Vozom do Bečkereka - evo sa'će

Pre nekoliko godina Vlada Srbije je ukinula i demontirala pruge u ukupnoj dužini od oko 700 kilometara, od čega je više od 430 kilometara bilo položeno po Vojvodini.