U Novom Bečeju završen konkurs za sufinansiranje zamene stolarije

Opština Novi Bečej među prvima je u Srbiji završila postupak realizacije prvog javnog poziva za sufinansiranje energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.
U Novom Bečeju završen konkurs za sufinansiranje zamene stolarije
Foto: 021.rs (arhiva)
Nakon što su nedavno potpisani trojni ugovori sa građanima i izvođačima, ostalo je samo da se odabrane mere sprovedu na terenu, prenosi Danas.
 
Najviše korisnika u ovoj opštini zameniće stolariju, a bilo je prijava za izloaciju i ugradnju termičkog kotla.
 
Ukupno je stiglo 63 prijave, od čega je 95 odsto prijava za zamenu stolarije, odnosno prozore i vrata. Sve prijave, sem jedne, odnose se na porodične kuće, dok je prihvaćena i jedna zgrada.
 
Budžet za ove namene je 4,8 miliona dinara, polovinu je obezbedilo Ministarstvo rudarstva i energetike, a drugi deo opština Novi Bečej. Po svakoj investiciji građanima će se sufinansirati do 50 odsto prihvaćenih troškova.
 
– Odziv građana bio je veoma dobar. Blizu 95 odsto prjavljenih se opredelilo za zamenu prozora i spoljnih vrata. Maksimalan odobreni iznos za zamenu stolarije je 100.000 dinara, za termičku izolaciju spoljnih zidova i krova 120.000, a za nabavku kotla za centralno grejanje 80.000 dinara – navodi Živa Neatnica, načelnik za inspekcijske službe Opštinske uprave.
 
Prema njegovim rečima, komisija koja je sprovodila bodovanje podnosilaca zahteva prema pravilniku, ustanovila je da uslove poziva ispunjava njih 50, od kojih jedan za ugradnju termičke izolacije spoljnih zidova i krova, jedan za nabavku i instalaciju kotla, odnosno peći za centralno grejanje i 48 građana za ugradnju prozora i spoljnih vrata, među kojima je i jedna stambena zajednica.
 
Izvođači radova po ovom konkursu su firme iz Novog Bečeja, Valjeva, Sente i Zemuna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.