Upravnica lovišta: Teren u blizini gradilišta Linglonga prekriven zamkama za divljač

Upravnica lovišta Lovačkog udruženja Grada Zrenjanina Milena Romaneli kazala je da je teren u blizini gradilišta kompanije Linglong prekriven zamkama za divljač.
Upravnica lovišta: Teren u blizini gradilišta Linglonga prekriven zamkama za divljač
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ona je za list "Zrenjanin" kazala da im se prvi put dogodilo da u lovištu oko naselja Ečka, gde su šumarci, nalaze postavljene zamke za srne i ostalu divljač.
 
Dodaje da su odmah obavestili policiju koja je izašla na teren i obavila uviđaj.
 
Navela je i da lovci pažljivo pretražuju šumu.
 
"Primetili smo da se oko Ečke smanjio broj srneće divljači, ali to smo pripisivali njihovoj migraciji zbog gradnje koja se odvija u njenoj neposrednoj blizini, međutim, sada vidimo da je ceo teren prekriven zamkama za divljač", rekla je Romaneli.
  • Rajko

    11.11.2021 21:24
    Eko poremecaj
    Nije tako velik problem ako se smanji broj divljaci, to se da nadoknaditi. Bice velik problem ako ti neodgovorni ljudi, donesu iz Kine nove vrste i poremete ravnotezu koju imamo u prirodi. Recimo neke insekte, zmije, glodare ili sta vec. Zbog svega toga, mora da im se poveca kontrola. Nemoguce je da su nedodirljivi, treba pronaci nit koja im je najtanja.
  • Steva

    09.11.2021 09:08
    Kinezi i srne
    Zrenjaninski lovci ovu temu ne bi spomenuli da to nisu nekako doznali novinari. Toliko o silnoj brizi o divljači. Lovci ćute jer im to nalažu političke gazde, a to su isti oni koji su ove nesretne Azijate doveli u plodni Banat da prave fabriku guma. Radnici pomenute fabrike ne dobijaju dovoljno hrane. Otvoreno im kažu da moraju sami da se snađu. Po tri osobe spavaju na smenu u jednom krevetu. Za njih ne važe ni zakon o radu, ni zakon o bezbednosti i zdravlju na radu. Nikakva pravila ne važe jer su tako odlučili vlastodršci koji trenutno rasprodaju sve naše resurse, i tome našu budućnost. Krivolov od strane Kineza dešava se bukvalno svuda gde ih ima u grupama: oko Beograda, kod Čačka, kod Bora itd.
  • mile

    09.11.2021 07:17
    Jadni zecovi.Unisti banda Zrenjanin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina