Osumnjičen da je oštetio banke, prodao založenu robu

Policija je, u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila S.Š. (39) zbog sumnje da je počinio prevaru u obavljanju privredne delatnosti.
Osumnjičen da je oštetio banke, prodao založenu robu
Foto: 021.rs
On je, kao odgovorno lice firme "SEB AGRAR" iz Pačira, založio semensku robu na osnovu koje je zaključio ugovore sa dve banke i od
njih dobio kredite.

Zatim je, kako se sumnja, lažnim prikazivanjem činjenica, doveo u zabludu banke da se založena roba nalazi u firmi "SEB AGRAR", iako je robu neovlašćeno i bez znanja banaka u međuvremenu prodao.

Time je, sumnja se, oštetio te dve banke za 79.018.179 dinara, saopštio je MUP.
 
Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.
  • Zoran

    12.11.2021 16:17
    Nije
    On nije direktono oštetio banku nego je prodao zalog koji bi banka uzela i od toga se naplatila ako ovaj nema novca da vraća kredit.
  • Jakov

    11.11.2021 22:13
    Nestalo seme?
    Semenska roba ne može da stoji nekoliko godina koliko traje otplata kredita. Izgubi deklaraciju, kvalitet, propada. To su bankari znali. Ako ništa drugo nije imao da im da u zalogu, sem semenske robe, time je njihova procena još katastrofalnija. Čoveku koji ima samo "seme" za zalogu dati 80 miliona....Ko je lud tu?
  • gih

    11.11.2021 13:28
    dali kredite bez pokrića
    pa se predomislili....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina