Konkurs za vojvođanske lokalne samouprave: Video-nadzor u školama, hotspot na više lokacija

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je danas novi konkurs namenjen jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine, u ukupnom iznosu od 7,5 miliona dinara.
Konkurs za vojvođanske lokalne samouprave: Video-nadzor u školama, hotspot na više lokacija
Foto: Pixabay

Namena konkursa za finansiranje projekata u oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva u 2021. godini.

Targetuju se manje, nerazvijene opštine koje na ovaj način mogu da ulože u infrastrukturu, najavio je resorni sekretar Nenad Ivanišević.
 
"Ove godine, po pomenutom konkursu, povećavamo iznos za oko 20 odsto u odnosu na prošlogodišnji, tačnije na sredstva koja su nam usmerena od RATEL-a dodali smo sopstvenih 1,5 miliona dinara. Time želimo da povećamo mogućnost lokalnih samouprava treće i četvrte kategorije da dobiju što više sredstava. Želimo da pomognemo upravo tim, nedovoljno razvijenim lokalnim samoupravama, kojih na teritoriji Vojvodine ima osamnaest. Nastojimo da što veći broj mesta koja se vode kao turistička opremimo besplatnim pristupom internetu, jer danas nema turizma bez adekvatne infrastrukture. Pored toga, prioritet je i bezbednost učenika, pa lokalne samouprave mogu konkurisati i za video-nadzor u školama", rekao je Ivanišević.
 
Bespovratna sredstva za finansiranje uspostavljanja hotspot lokacija na teritoriji lokalnih samouprava omogućiće slobodan pristup internetu, pri čemu tražena sredstva ne mogu biti veća od 150.000 dinara po lokaciji, dok lokalne samouprave mogu da konkurišu za najviše pet lokacija, uz obavezno dostavljanje idejnog i glavnog projekta, neophodnih uslova i saglasnosti. 
 
Lokacije pogodne za hotspot jesu glavni trg, šetalište, park, prostor autobuske i železničke stanice, javni prostor ispred opštinske uprave, zdravstvene ustanove, javna plaža, javna turistička lokacija, javna mesta od istorijskog i kulturnog značaja i druge značajne lokacije.
 
Osim toga, gradovi i opštine mogu konkurisati i za finansiranje uvođenja video-nadzora u vaspitno-obrazovnim ustanovama u cilju povećanja bezbednosti predškolaca, učenika i nastavno-obrazovnog osoblja, kao i zaštite objekata, pod već poznatim nazivom "Bezbedna ustanova". 
 
Tražena sredstva ne mogu biti veća od 500.000 dinara po ustanovi, a može se konkurisati za najviše tri obrazovne ustanove. Lokalna samouprava je dužna da uz prijavu na konkurs dostavi idejni ili glavni projekat i saglasnost ustanove za realizaciju projekta kao i da omogući uspostavljanje nadzornog centra u ustanovi.
 
Lokalne samouprave po svim tačkama konkursa mogu da zahtevaju najviše 1,5 miliona dinara.
 
Rok za podnošenje prijava je petnaest dana od dana objavljivanja, odnosno 27. novembar 2021. godine.
  • /

    12.11.2021 23:23
    /
    pa postavili su zuti hot spotove po gradu.

    zasto bi ih naprednjaci postavljali ako ih nisu prekinuli u medjuvremenu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.