Marton: LSV učestvuje na izborima jer želi da se glas Vojvodine vrati u Skupštinu Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da će ta stranka uskoro doneti odluku o načinu učestvovanja na izborima, jer "žele da vrate glas Vojvodine u Skupštinu Srbije".
Marton: LSV učestvuje na izborima jer želi da se glas Vojvodine vrati u Skupštinu Srbije
Foto: 021.rs

"Želimo da se glas Vojvodine ponovo čuje u Skupštini Srbije, da vratimo Vojvodinu u Skupštinu Srbije, da se čuje o problemima u ekonomiji, poljoprivredi, zdravstvu, da pričamo o standardu, ljudskim i manjinskim pravima", rekao je Marton za Radio-televiziju Srbije, a prenosi LSV.

Podsetio je da se ta stranka zalaže za decentralizovanu Srbiju, jer je i Evropa danas – Evropa regija.
Dodao je da je Vojvodina sastavni deo države Srbije i naveo da LSV želi snažnu autonomiju Vojvodine koja će njenim građankama i građanima garantovati sve ono što jedan region treba da ima.
 
To je, kako je naveo, pre svega finansijska samostalnost i mogućnost da sami upravljaju onim što zarade.
 
Govoreći o incidentima vezanim za mural ratnom zločincu Ratku Mladiću u centru Beograda, Marton je kazao da se Mladić "ispisao iz redova srpskog naroda", jer je počinio monstruozne zločine.
 
Podsetio je da je Srbija u Prvom svetskom ratu imala sjajne vojskovođe, poput vojvoda Petra Bojovića, Živojina Mišića i Stepe Stepanovića i naveo da bi njih stavio na murale jer ih se treba sećati.
  • Pićuka

    15.11.2021 16:53
    Čanak brat, slažem se sa tvojim stavovima ali uvek user..e stvar. Kasno je za ljubav izneverenu.
  • NS

    15.11.2021 14:18
    kuku leleeeeeeee ovaj opet po direktivi nj.v.
  • postar

    15.11.2021 07:44
    nosi glas
    Ns
    14.11.2021 • 17:11
    Joj joj
    Pa sta ste radili sve ove godine.Niko vam vise odavno neveruje.

    Nepismen si. Poradi na tome. Treci osnovne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.