FOTO: Sa murala posvećenog Tusti uklonjeni uvredljivi crteži

Mural posvećen legendarnom pevaču pank grupe KUD Idijoti iz Pule Branku Črncu Tusti u centru Stare Pazove ponovo je u originalnoj verziji.
FOTO: Sa murala posvećenog Tusti uklonjeni uvredljivi crteži
Foto: 021.rs

Mural je obnovljen i sa njega su uklonjeni uvredljivi i pogrdni crteži kojima je bio oskrnavljen. 

Uz mural je sada ispisano i "Ko ovde švrlja nije čovek a kamoli Srbin".

— Posle jučerašnjeg oštećenja murala Ratka Mladića, isto se tokom noći desilo Tustinom muralu. Nekoliko momaka se danas okupilo oko crteža Ratka Mladića, sa namerom da ga poprave i zaštite. Na moje pitanje, zašto su to uradili, dobijam odgovor da nije niko od njih, da čak vole KUD Idijote. Samoinicijativno su dobrim delom popravili Tustin mural i dopisali rečenicu: "Ko ga švrlja, nije čovek, a kamoli Srbin" – kaže za IN Medija Miodrag Rakić koji je pokrenuo priču o Tustinom muralu.
 
Skrnavljenje murala Tusti, koji je bio poznat kao antifašista i zagovornik mira, rastužilo je basistu benda KUD Idijoti Nenada Marjanovića, Dr Fritza, koji je za IN Medija rekao da Tusta to nije zaslužio.
 
– Tužno se osećam, pogotovo što se radi o čoveku koji nikada nikome nije napravio ništa loše. KUD Idijoti s Tustom kao frontmenom bili su antiratni bend, svaku su žrtvu suludog rata isplakali, sve su smatrali svojim narodom, zato je tako bolno videti ovako nešto. 'Ali nije sve još gotovo, nije dovoljno sve propalo, gdje li sam to sada ja, koja li je godina…' pevali smo, kao i 'Glupost je neuništiva'. Na žalost bili smo u pravu – rekao je Dr Fritz.
 
 
Mural je nastao pre dve godine, a pored Tustinog lika i imena benda, na njemu je ispisan datum 11. april 1991, dan kada je održan prvi koncert tog benda u Staroj Pazovi.
 
To je bio njihov poslednji koncert u Srbiji pred rat i raspad bivše države. 
 
Na muralu piše i "Ja sjećam se", što je stih iz čuvene pesme KUD Idijota.
 
Branko Črnac Tusta je preminuo pre sedam godina u 57. godini života.
  • Kud Idijoti...

    21.11.2021 06:22
    ...tu i ja Idijotkinja
    "... Nitko ne vidi što u mom džepu ima
    Uskoro se neće ništa vidjeti od dima
    U koji ću za tren sav uroniti..."
  • Bojan

    21.11.2021 01:09
    @Лиманац

    Baš treba da budeš debil da se ložiš na Mladića, ali treba da budeš još jedno 4x gori debil da ne znaš da bi ti Tusta takvom zategao jednu roditeljsku od koje bi se us*ao u gaće.
  • Syracuse

    20.11.2021 23:29
    Glupost je neuništiva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.