Dva muškarca pokušala da spreče novinare da snime preseljenje radnika iz Vijetnama

Dva Kineza u dva automobila pokušali su danas da spreče novinare Dojče velea i portala VOICE koji su pratili preseljenje radnika iz Vijetnama zapsolenih na izgradnji fabrike Linglong u Zrenjaninu.

Kako je ispričala novinarka VOICE-a Ivana Gordić, novinari su bili na licu mesta kako bi izvestili o preseljenju dela radnika iz Vijetnama iz neuslovnog smeštaja u Ečku.

"Bili smo da izveštavamo o Vijetnamcima u momentu kada su krenuli da ih voze u pikapovima i kombijima iz kampa u industrijskoj zoni. Veliki crni mercedes, sa istim onim vozačem koji je pre nekoliko dana blokirao put ekipi N1, sada je pokušavao da blokira put i nama. Mahnito je vozio: mi levo - on levo, mi desno - on desno", kazala je Ivana Gordić.

Navela je da je vozač potom skrenuo u mesto Ečka i tu im je blokirao put.
 
"Onda smo se raspravljali s njim, snimali smo mi njega, a on nas. Kada smo uspeli da uđemo u selo i da vidimo gde su smestili radnike iz Vijetnama, došao je drugi automobil koji je takođe vozio neki Kinez i blokirao nam put. Ali, kada su videli da smo svi na telefonima i da zovemo, povukli su se", rekla je Ivana Gordić.
 
Prema njenim rečima, iz razgovora sa komšijama novinari su saznali da je kuća u koju su danas smešteni radnici iz Vijetnama pre toga bila napuštena i neuslovna za život.
 
Dodala je da su u razgovoru sa meštanima saznali da su oni uznemireni zbog dešavanja u selu.
  • Predragg

    21.11.2021 12:15
    Sve se to da progutati. Sto kaze faraon-necu da rasterujem investitore (posebno kada licno dogovorim takve poslove).
  • Ana

    21.11.2021 08:28
    gde je policija?
    kako neko sebi daje za pravo da lisava druge slobode kretanja? policija da napise prijave i deportuje ove gonice robova koji su pored toga sto muce Vijetnamce sebi dali za pravo da zastrasuju i novinare.
  • Miki

    20.11.2021 22:08
    U nasoj zemlji
    Eej covece,takvo ponasanje bahato prema nasim gradjanima u nasoj zemlji. Mnogo smo mi njima dopustili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".