Novinarki VOICE-a brojne pretnje zbog pisanja o vijetnamskim radnicima

Redakcija Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) saopštila je da je rad njihove novinarke iz Zrenjanina Ivane Gordić ugrožen zbog različitih vrsta pretnji.
Novinarki VOICE-a brojne pretnje zbog pisanja o vijetnamskim radnicima
Foto: 021.rs
"VOICE je prvi medij u Srbiji koji je objavio priču o teškim uslovima života u kojima se nalaze radnici zaposleni na izgradnji kineske fabrike guma Linglong. Od tada pa do danas naša novinarka se suočava sa nizom teškoća u radu i sa pretnjama", navodi VOICE.
Precizira se da nepoznati muškarci pokušavaju da novinarku onemoguće u izveštavanju na sve načine - od snimanja i fotografisanja mobilnim telefonom, do pokušaja da se novinarskim ekipama u kojima je i Ivana Gordić, fizički, automobilima, prepreči put.
"Da stvar bude gora, pojedini takozvani građanski aktivisti i opozicionari poručuju da su za našu novinarku 'samo vrelo ulje, katran i perje', a na grupama na društvenim mrežama nesmetano šire šovinizam i rasizam", saopštio je VOICE.
 
Dodali su da će redakcija i Nezavisno društvo novinara Vojvodine kao izdavač zaštititi novinarku.
 
"Ukoliko se pretnje nastave, zahtevaćemo od nadležnih organa da sankcionišu sve osobe koje prete novinarki Ivani Gordić i o tome obavestiti relevantne međunarodne institucije", upozorio je VOICE.
  • Steva

    22.11.2021 21:27
    smrt fašizmu sloboda narodu
    Uh što mi nešto poznat ovaj vokabular "katran i perje" da nije slučajno vođa radikala kojem ni ime ne želim da spomenem,nedavno pretio Aleksandri Jerkov jer mu je otvoreno u lice rekla da je ratni zločinac.
  • igor_t

    22.11.2021 09:42
    Sve objavljivati i beleziti. Pretnje novinarima ne mogu proci.
    Sta je sledece?

    Treba ukloniti svu bagru sa vlasti koji iniciraju i naredjuju sve ovo, a onaj majmun se pravi lud na televizijama u udarnim terminima.

    Tuzno je samo sto ce taj (ne)ljdski sljam da ostane ovde i da preti i radi prljave poslove za neke naredne zeljne vlasti.
  • Miša Zrenjaninski

    21.11.2021 18:35
    Borbena ženo
    Bivši Radio Zrenjanin je uz tebe i braniće te od bitangi svih vrsta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina