Imovina pančevačke Azotare na prodaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju stečajne mase, odnosno nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika HIP Azotara iz Pančeva, prenela je danas Ekapija.
Na prodaju su za 51,4 miliona dinara ponuđeni proizvodno-poslovni objekti hemijske industrije, garaže, skladišta, parkinzi, auto-vaga i kolska vaga.
U pitanju je prva prodaja stečajne mase, a licitacija će biti održana 22. decembra.
HIP Azotara prodata je ove godine kompaniji Promist za 650 miliona dinara, koja planira da ponovo pokrene proizvodnju u tom preduzeću.
 
U stečaju je bila od 2018. godine, a na prethodne dve neuspešne prodaje bila je nuđena po početnim cenama od 5,8 i 2,3 milijarde dinara.
 
Azotara je u stečaj otišla kao najveći proizvođač mineralnih đubriva u Srbiji i jedini proizvođač amonijaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.