Kolima na pešačkom prelazu u Rumi udario dve devojčice

Pedesetpetogodišnji muškarac jutros je u Glavnoj ulici u Rumi automobilom na pešačkom prelazu udario dve devojčice od jedanaest i trinaest godina.
Kolima na pešačkom prelazu u Rumi udario dve devojčice
Foto: 021.rs
U toj nezgodi jedanaestogodišnjakinja je teško povređena.
Druga devojčica nije povređena.
Protiv vozača iz Rume, koji upravljao automobilom marke "opel korsa", biće podneta krivična prijava. 

Teme

udes
  • Skorpija

    16.12.2021 22:42
    Naslova bez
    Boga mi u Hrvatskoj a i drugim zemljama EU vozac se zaustavlja cim ugleda pesaka da prilazi pesackom prelazu samo mi u Srbiji trcimo ko stoka posto su vozaci bahati.
  • Bojan

    14.12.2021 16:07
    @Rock bob
    ZOBS, isti taj koji lažno citiraš:
    "Ukoliko na pešačkom prelazu saobraćaj nije regulisan uređajima za davanje svetlosnih saobraćajnih znakova niti znacima policijskih službenika, vozač je dužan da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi može bezbedno da propusti pešaka koji je već stupio ili stupa na pešački prelaz ili POKAZUJE NAMERU da će stupiti na pešački prelaz."

    Ti si derane jedna ozbiljno poremećena i opasna osoba. Izrazio bih nadu da će te nadležni organi naći i neutralisati na vreme, ali pošto kod nas takvi ne rade svoj posao, ostaje samo da se nadam da ćeš u svom ludilu sam okončati svoju vozačku karijeru a da time ne povrediš nekog drugog.
  • Rock bob

    14.12.2021 15:27
    @Bojan, @Liman NS
    Dakle gospodo neobavestena, bilo bi dobro da procitate ZOBS (zakon o bezbednosti saobracaja) gde jasno pise da:
    1. prvenstvo u kretanju kolovozom imaju motorna vozila (dakle VOZILA, NE pesaci!)
    2. pesak sme da predje kolovoz TEK KADA SE UVERI da je prelazak bezbedno izvrsiti, bez obzira da li prelazi na pesackom prelazu ili van njega (i te situacije su zakonom definisane).
    Dakle, pesak NIGDE NEMA NIKAKVU "prednost". I onda se ljudi cude sto neko daje zelene palceve na komentare???
    Ali cu se sloziti da su vozaci u Srbiji daleko od stoke. I stoka je kulturnija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.