Muškarac koji se utopio kod Vrbasa bio dugogodišnji ribočuvar-volonter

Muškarac koji se utopio u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, u Kucuri kod Vrbasa, dugogodišnji je ribočuvar-volonter JVP "Vode Vojvodine".
Muškarac koji se utopio kod Vrbasa bio dugogodišnji ribočuvar-volonter
Foto: 021.rs

Kako je rečeno u "Vodama Vojvodine", nesrećni slučaj se dogodio u noći između srede i četvrtka, a pokojni I. M. je gotovo 20 godina radio kao dobrovoljac, pomagavši Ribočuvarskoj službi ovog preduzeća u borbi sa ribokradicama.

Prema nezvaničnim saznanjima, preminuli je bio u čamcu zajedno sa još jednom osobom. I. M. i još jedan ribočuvar-volonter su otkrili mrežu ribokradica, pokušavši da je utovare u čamac u kojem su se nalazili. 

Plovilo je tada krenulo da tone, a ribočuvari-volonteri su iskočili iz plovila. I. M. nije isplivao, dok je drugi ribočuvar-volonter doplivao do obale. 
 
"Ovaj nesrećni slučaj svima je teško pao, a istraga će pokazati kako je do tragedije došlo. Rukovodstvo JVP 'Vode Vojvodine' iskazalo je iskreno saučešće porodici preminulog", navode u "Vodama Vojvodine".
 
Kako dodaju u preduzeću, ribočuvari-volonteri nemaju nadležnosti i ingerencije da deluju konkretno u borbi protiv ribokradica.
 
Njihova uloga je, budući da često borave na terenu, da ukoliko posumnjaju na krivolov, o uočenim nepravilnostima obaveste Ribočuvarsku službu "Vode Vojvodine", koja jedina ima ingerencije da deluje na terenu.
  • USR

    17.12.2021 17:47
    Utopio se covek koji se iskreno i svim srcem borio protiv robokradica.Zasto je to moralo da se desi neko bi trebao da objasni debelo.Slava Ti Ivo
  • Teodor

    17.12.2021 15:51
    Opet!
    Porodici upućuem iskreno saučešće.
    Imam godina, pa se sećam i onih nesretnika iz Kovilja.
    Isto zima, isto idu posni sveci...
  • Savinoselac

    17.12.2021 14:02
    Zapita li se neko zasto u tim istim Vodamavojvodine sef ribocuvarske sluzbe je vozac sa kupljenom diplomom?I onda kada se desi ovakva nesreca svi peru ruke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina