Granični prelaz Horgoš dobija još šest traka

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović potpisao je danas ugovor za rekonstrukciju i dogradnju graničnog prelaza "Horgoš 1" u opštini Кanjiža, sa predstavnicima izvođača, kompanijom "Jadran".
"Vrednost projekta je malo veća od dve milijarde dinara, proširuje se granični prelaz za ukupno šest traka, četiri za putnički i dve za teretni saobraćaj. Potpuno ćemo modernizovati ovaj granični prelaz i očekujemo da će to značajno ubrzati promet ljudi i roba", kazao je Momirović, objavilo je ministarstvo.
Kako je naveo, planirano proširenje graničnog prelaza "Horgoš" je od izuzetne važnosti jer predstavlja deo evropskog Koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitog saobraćaja kroz našu zemlju.
"Na ovom graničnom prelazu na godišnjem nivou prođe 6,6 miliona putnika, 1,2 miliona putničkih vozila, više od 300.000 kamiona i negde oko 10.000 autobusa. Te brojke same po sebi govore o tome da je ovaj prelaz neophodno stalno obnavljati, proširivati i prilagođavati zahtevima i potrebama", rekao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.
 
Kako je precizirano u saopštenju, projektnim zadatkom, osim rekonstrukcije nekih od postojećih objekata, predviđena je izgradnja četiri nove saobraćajne trake za putnička vozila i autobuse (dve plus dve) na ulazu u zemlju, dve dodatne saobraćajne trake za kamione na izlazu iz zemlje i jedne trake za vangabaritna vozila na ulazu u zemlju.
 
Ukupna ugovorena vrednost projekta iznosi 2,08 milijardi dinara, sa PDV-om.
 
"Projekat će se sastojati u 12 faza, prva faza je projektovanje, zatim slede građevinski radovi, radovi na niskogradnji, elektro-mašinski radovi kao i ozelenjavanje zelenih površina", izjavio je direktor kompanije Jadran Nikola Malbaša.
  • Maja

    23.12.2021 12:53
    Možete napraviti i sto traka.Problem nije u našima,oni su uglavnom korektni.Haos prave Madjari i to namerno.Da vidite tu facu koju je napravila ”službenica” jer mi točkovi nisu stali bas tu gde je ona u svojoj glavi zamislila.Morala sam da se pomerim 15 cm da ona ne bi slučajno zakoračila.A doživeli smo i da nam na prelazu koji je zvanično otvoren 24 h kažu da neće da rade jer je njima danas Božić.Iživljavanje u koloni za tax free da i ne spominjem.Satima neće da izadju iz kućice,onda te šalju u njihovu špediciju na bespotrebno kopiranje po povoljnoj ceni jedna strana jedan evro a onda te papire pocepaju a pare podele.Svuda sam putovala ali ovakvu sramotu kao na Horgosu nigde videla nisam.U Sloveniji tax free za minut.I to ne papiri već i pare odmah.
  • NezavisniVojvodjanin

    22.12.2021 09:15
    Da prevedem.
    Ovo znaci da definitivno nikada necemo postati deo evropskog podneblja. Signal koji apaticni narod mora da razume i shvati ako ovako nastavimo. A sa druge strane ako se pogleda to je dobra investicija za praznjenje budzetskih para i prelivanje ka nekom SNS-ovskom bratu koji ce to smandrljati za besne pare, posle nikog briga. Ako ikad pridjemo Evropi ovaj prelaz ce trunuti kao avetinjske zgrade prema Becu -Hegeyshalom
  • Logi

    21.12.2021 22:19
    emigracija
    ovo se spremaju za stampedo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina