Opštinski odbor LSV iz Bečeja prešao u Pokret socijalista, oglasili se i ligaši

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Bečeja pristupio je Pokretu socijalista.

Pokret ministra policije Aleksandra Vulina saopštio je da će se oni "od danas boriti još jače za bolju i socijalno pravedniju Srbiju", kao i da Pokret socijalista već "četrnaestu godinu baštini ideje iskrene levice i nacionalne agende Republike Srbije".

Kako se navodi u saopštenju, Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Bečeja pristupio je Pokretu socijalista zato što su "videli pun smisao politike za koju se bori Aleksandar Vulin". 

"Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine jednoglasno je odlučio da pristupi Pokretu socijalista. Odlučili smo se na ovaj korak, jer su Liga i Čanak izgubili kompas, a Pokret socijalista ima šta da ponudi građanima Srbije, ima politiku za koju se vredi boriti. Ima šta da ponudi svim građanima, bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost. Zato smo pristupili Pokretu socijalista i Aleksandru Vulinu", rekao je Ferenc Tot, bivši predsednik opštinskog odbora LSV u Bečeju. 
 
Iako prihvata članove LSV iz drugih krajeva Vojvodine, Pokret socijalista je među prvima zatražio da se ligaši izbace iz gradske vlasti u Novom Sadu. Uprkos tome, PS je u vladajućoj koaliciji sa ligašima u Novom Sadu.
 
U pozivu na konferenciju za medije povodom prelaska opštinskog odobra LSV u PS, netačno je navedeno da u redove Vulinovog pokreta prelazi odbor ligaša iz Novog Bečeja. Tim povodom se oglasio i OO LSV iz Novog Bečeja navodeći da su "izuzetno zabrinuti za funkcionisanje policije u državi, s obzirom na to da ministar Aleksandar Vulin ne zna razliku između Bečeja i Novog Bečeja".
 
"Tako je prelazak nekoliko članova LSV iz susednog Bečeja u njegov Pokret socijalista, koji je u Bačkoj, pomešao i prisvojio banatski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Novog Bečeja. Jasno je da bi mu draže bilo da je dobio mnogo jači i brojniji novobečejski odbor LSV, pa budan mašta naglas, ali se brinemo šta će biti ako tako pomeša, recimo, Kragujevac i Kraljevo u nekoj urgentnoj situaciji za delovanje kao ministra policije", navodi se u saopštenju LSV.
 
Dodaje se i da je imenovano novo povereništvo u Bečeju, na čijem čelu je predsednik Izvršnog odbora LSV Saša Šućurović, koji će koordinisati funkcionisanje stranke u ovoj bačkoj opštini do izbora novog predsednika Opštinskog odbora. 
 
LSV nije komentarisao prelazak nekadašnjih stranačkih saboraca u pokret čija se politika umnogome razlikuje od one koje zastupaju ligaši.
  • Vule

    25.12.2021 01:14
    Mekušci
    Kako vam je kada dođete kući, kod žene, dece? Jel se dičite?
    Što niste odmah u SNS prešli?
  • Djolle

    24.12.2021 12:00
    Banovino evo novih kadrova,sto vise vodjinih postera!!!!!!A drug Canak u svojoj novoj vili na Pejicevim salasima docekuje tajno Vulina..Moj glas nikad vise za LSV!!!!!!
  • Gajo

    23.12.2021 21:44
    Lepa je...
    ...fotka. Ako ništa drugo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".